Genvägsknapp och scener i Ikea Home Smart

Från sajten:
image

Ikea har precis släppt en uppdatering av sin Ikea Home Smart app och i denna finns två intressanta nyheter. Dels ger en uppdatering stöd för den omtalade Genvängsknappen som syntes i början av året. Du kan nu också skapa scener (tidigare kallad “Stämningar”) i appen.

Ikea Trådfri Genvägsknapp

Denna lite enklare knapp används för att aktivera en scen som du skapat i Home Smart-appen. Det kan vara en genväg till att kaffekokaren ska startas eller att dina rullgardiner ska göras upp samtidigt som belysningen tänds i ditt hem.

Med knappen medföljer ett antal olika dekaler så att du kan göra den mer personlig och förståelig. Priset har tidigare uppgetts hamna runt 79 kronor. Den har dock inte dykt upp på den svenska hemsidan än.

ikea home smart

ikea home smart

Scener ersätter Stämningar

I den uppdaterade appen får vi också mer information om “Scener” som ersätter det som tidigare kallades för “Stämningar”. Allt förklaras i appen när du startar upp denna efter uppdateringen.

ikea home smart ikea home smart ikea home smart ikea home smart

Använder du scener och vilken är din favoritscen i så fall? Eller är det så att de flesta av oss har integrerat mot Apple HomeKit och Google Home och använder “Automatiseringar” och “Rutiner”?