Gäster som bor på Clarion Hotel Post kan lägga till sin rumsnyckel i Apple Wallet

Från sajten:
image

Brukar du tappa bort plastkortet som fungerar som nyckel till hotellrummet? Om du bor på Clarion Hotel Post i sommaren så kan du lägga in nyckeln i Apple Wallet och öppna med din iPhone eller Apple Watch.

I samarbete med ASSA ABLOY och Zaplox erbjuder nu Strawberry (tidigare Nordic Choice Hotels) sina kunder att lägga in sin rumsnyckel i Apple Wallet istället för att gästen ska få ett plastkort att öppna hotellrummet med. Än så länge är funktionen enbart aktiv på Clarion Hotel Post som ligger på Drottningtorget 10 i Göteborg. När en gäst bokar sin vistelse på hotellet så går det att lägga till nyckeln i Apple Wallet och när gästen har checkat in så aktiveras även nyckeln. Skulle man behöva byta rum, förlänga sin vistelse eller ångrat sig och vill ha en senare utcheckning så kan hotellet uppdatera nyckeln på distans så den fortsatt fungerar.

Vi strävar alltid efter att erbjuda enastående upplevelser och en smidig gästresa och lanseringen av rumsnycklar i Apple Wallet är en viktig milstolpe för att uppfylla det löftet. Många av våra gäster har efterfrågat den här funktionen, och jag tror att tröskeln för att börja använda funktionen är mycket låg, tack vare Apples användarvänliga miljö kombinerat med det faktum att de flesta gäster redan använder Apple Pay, säger Torgeir Silseth, VD för Strawberry.

Nyckeln som ligger i Apple Wallet går att använda med både iPhone och Apple Watch och om Strawberry kommer släppa samma lösning till flera av sina hotell återstår att se.

Källa: pressmeddelande

1 gillning

Riktigt bra – har provat lite olika varianter hos Nordic Choice-hotellen – bästa är när rumsnyckeln finns i mobilen direkt – det går redan på flera ställen utan att använda Apple Wallet. Sämsta är när man skall checka in själv och skapa eget kort. Det fungerar nästan aldrig utan få gå till receptionen ändå.

När jag kommer till hotell vill jag verkligen inte träffa någon överpeppad Stockholmare bara för att komma till mitt rum. Utomlands är det bättre för där bjuds det nästan alltid på lite alkohol under tiden formulär och annat skall fyllas i.

2 gillningar

Problemet är dock, att bara en person kan ha nyckel i mobilen. Samtidigt fungerar inga andra kort. Kan bli lite omständligt om bor två med lite olika tider.

När vi är flera hämtar jag bara ut ett andra kort i receptionen.

Det funkade inte senast. Tog man kortet i telefonen så avaktiverade man korten.

De kanske har olika system. Fungerade bra på Friends i Solna i alla fall.

Så kan det säkert vara.

Nu är frågan om jag bor på för dyra eller för billiga hotell när jag är utomlands? För inte f'n har jag fått mig en stänkare när registreringen sker. Inte ens i Sovjetunionen. Jo, jag hann bo där en natt innan det föll ihop..:sweat_smile:

1 gillning

Haha, kan hända att det gemensamma temat här är lyxhotell i Spanien – från Barcelona ner till Kanarieöarna – när jag väl räknar ihop det :grin:

1 gillning

Nästa gång jag checkar in i den regionen ska jag säga,
Una cerveza, grande, por favor. Entonces podemos tomar esa habitación cuando tengas tiempo.
:sweat_smile:

Eller så är det företaget som bjudit dit dig som har ordnat det.
Men senast vi checkade in på JQ at Jazy's i Göteborg fick vi bubbel i receptionen. :+1:t3:

1 gillning

Det går även att hyra paraplyer här på Post. :joy:

2 gillningar

Vi värnar om våra besökare.:sweat_drops:

Och vi har även sådan självdistans till oss själva att under 400 års firandet har vi byggt en installation som heter "Rain Gothenburg".
Där det ständigt regnar.:sunglasses:

6 gillningar

Och är du i stan bjuds det alltid på drink hemma hos mig.:tropical_drink:

Behövs den verkligen i Gbg? :umbrella:

Det tackar jag för.
Blir en myskväll med frugan på byn då vi är barnfria och sista semesterhelgen.

1 gillning

Lite off topic kankse. Bodde i Köpenhamn på hotell de hade en annan applösning som jag tyckte var nice. Man checkade in/ut och låste upp med samma app. Kunde lätt dela vidare till de andra som bodde med mig utan att behöva köa till receptionen alls. Nackdelen var för de med dåligt batteri som kände sig lite nervösa. Det är kankse största nackdelen med mobilnyckel när man turistar och ska navigera, hyra cykel mm med samma pryl långa dagar.

"Aero Guest" hette appen.