Garmin presenterar baklykta med radar och kamera

Från sajten:
image

Garmin har lanserat en baklykta för cyklister med inbyggd radar och kamera. Den inte bara upptäcker fordon bakom cykeln utan spelar även in dessa kontinuerligt.

För cyklister har Garmin nu lanserat en ny baklykta med inbyggd radar och kamera. Garmin Varia RCT716 kan detektera fordon bakom cykeln upp till 140 meter bort och samtidigt spelar den in det som sker bakåt. När fordon närmar sig kan dessa visas upp på kompatibla Garmin-enheter fästa på styret.

Kameran kan styras direkt från din Garmin-enhet och åtkomst till inspelat material fås via Varia-appen på din smartphone. Monteringen ska vara enkel och passa de flesta cyklar på marknaden. Upplösningen ligger på 1080p/30fps.

Det är möjligt att anpassa kamerans och bakljusets inställningar för att maximera batteritiden. För övrigt ska det vara möjligt med upp till 5 timmars batteritid med radar, bakljus och kamerainspelning.

Rekommenderat pris för Garmin Varia RCT716 är 4.299 kronor och den börjar levereras om 2-3 veckor. Det finns även en enklare version utan kamera, Garmin Varia RTL516 som kostar 2.149 kronor.

För dig som är ute och cyklar – är detta en efterlängtad nyhet?

Källa: Garmin