Går det att dimma och flera tryck med Hue Dimmer via Homekit

Jag använder en Hue Dimmer i HomeKit för att styra både Hue-lampor och Ikea Drivers med samma kontroll.

Jag hittar ingenstans att ställa in att den faktiskt skall dimma upp och ner eller för den delen att den skall göra olika saker beroende på om jag trycker en eller flera gånger på samma knapp via HomeKit.

Är det kört?

Det är enda sättet jag fått det att fungera är i Hue-appen.

Jag har i sovrummet 1 tryck för 10%, 2 tryck för 50% och tre tryck för 100%.

Tyvärr inte, jag kan inget annat än att rekommendera denna app då kan du göra ännu mer än i Hue-appen:

Mina dimmar automatiskt upp och ner, har inte ställt in något speciellt.

Den tar inte IKEA tyvärr.

Hur menar du?

Det jag skrev, att jag inte har behövt göra några speciella inställningar för att den ska kunna användas som förväntat.

Ser dock nu att du verkar ha Ikea-prylar med i kråksången, vet inte om det påverkar. Sådant har inte jag.

Men använder du Philips Hue Dimmern via HomeKit eller via Hue-appen?

Har en liknande setup i vardagsrummet och precis som du beskriver så kan jag inte heller (hitta var man kan) ställa in olika funktioner med fler klick eller långklick. Utan i homekit verkar det bara vara ett klick som gäller.
I köket så har jag en till men bara kopplad till Hue lampor och där kan man dimma och styra temperatur på dessa. Men detta styrs inte via homekit utan ifrån Hue appen.
(Men även i köket så finns lampan med i homekit så jag kan göra automationer)

Ja via Hue-appen är det ju mycket enkelt och ännu bättre blir det via iConnectHue som @Marcus_Attefors säger. Men HomeKit är ett smidigt sätt att kontrollera även IKEA-systemet via Hue-kontrollen men då med radikalt minskad funktionalitet.

Det är ju dessvärre så det brukar bli när man går i från appen skapad för just ett system till ett system som är skapat att brygga flera system. Nästa steg är väl att sätta upp det i Homey eller liknanden i stället.

1 gillning

Problemet verkar vara att Hue inte exponerar flerklicksinställningarna till Homekit. Lösningen är nog som du säger att ta det via Homey istället

Jag använder den på väggen.

För övrigt så använder ju Hue-appen sig av HomeKit, där enheten exponeras. För egen del använder jag aldrig någonsin Hue-appen, tycker den är totalt värdelös och inte ens i närheten av intuitiv. Så när det kommer till app-användande så använder jag oftast bara Home-appen.

Kan du skärmdumpa vilka i ställningar du gjort i Homekit då för kontrollen.

Jag skrev ju tidigare att jag inte har gjort några speciella inställningar alls för den. Jag bara anslöt den och sedan dimmar den de aktuella lamporna i rummet.

Denna kanske kan vara nått?

Men då styrs inte din kontroll via HomeKit och därmed är den inte relevant för min grundfråga.

Ja det verkar som att jag får byta ut dimmern till något som är mer HomeKit-kompatibelt.

Styrs inte? Hur menar du då? Jag kan köra egna inställningar i Home-appen för de olika knapparna om jag vill men det har inte jag gjort utan den fungerar som den ska OOTB.

Exakt så, de fungerar som de skall från början eller om man konfigurerar dem i Philips Hue-appen.

Om du konfigurerar dem aktivit i Apple HomeKit, och därmed kopplar bort direktkontakten i Hue-systemet så uppstår problemet jag har.

Som andra svarat ovan går det ej att göra det jag vill göra via Apple HomeKit dessvärre. Att låta Hem-appen ställa in Dimmern med bibehållen funktionalitet.

Jag förstår då vad du menar.

För övrigt, vi bör vara noggranna så det inte blir missförstånd :slight_smile: T ex citerad text, de två meningarna är inte nödvändigtvis samma sak. HomeKit kan stödja en funktion men inte nödvändigtvis Hem-appen.