Gaminglurar till PS5 som inte kostar Sony-skatt

Från sajten:
image

Trust GXT 498 Forta Gaming Headset (sug på det produktnamnet ett tag) är ett officiellt licensierat headset till PlayStation 5 och vi har testat det för att se om det levererar.

Mycket plast men snygg design

Forta är ett kritvitt headset, genomgående i plast och just när det kommer till gaming behöver inte detta vara dåligt – det väger lite (253 gram) och spelar man längre stunder är ju det väldigt positivt. En annan positiv sak är att höljet är tillverkat av 85 procent återvunnen plast. Utseendemässigt så skulle det kunna vara ett headset från PlayStation då det har samma vita färg och PS-loggor på öronkåporna. Öronkuddarna är i ett läderliknande material som sitter bekvämt på öronen även efter längre spelsessioner. Huvudbandet är vadderat med ett luftigt tyg som andas så det inte blir svettigt uppe på knoppen.

De passar både barn (sex år och uppåt) och vuxna.

Less is more

Många headset har onödigt många knappar idag och att sitta och försöka hitta rätt under en spelsession är allt annat än lätt. Med Forta har kört med konceptet “less is more” och det finns endast två knappar. En mute-knapp för att stänga av mikrofonen och sedan ett hjul där vi justerar volymen – that’s it. Mikrofonen går att koppla loss när vi inte spelar online och den är inte heller fast vilket betyder att vi kan vinkla mikrofonen så den antingen är närmare eller längre ifrån vår mun och stannar sedan kvar i det läget vi väljer.

 

Att komma igång är busenkelt och allt vi behöver göra är att koppla i den medföljande 3,5 mm-sladden i hörlurarna och sedan andra änden i vår PlayStation 5-kontroll. Sedan är vi redo att börja spela.

Forta gör spelupplevelsen bättre

På insidorna av kåporna hittar vi 50 mm-element och stöd för 3D-ljud som gör att vi får en helt annan upplevelse när vi spelar än om vi använder oss av vanliga högtalare till tvn. Under vårt test har vi lirat både “The Last Of Us” samt ”Call of Duty” och detaljrikedomen i ljudet gör att vi enkelt kan lokalisera vart fienderna befinner sig. Även pistolskott och explosioner mullrar skönt i öronen och vi är lite förvånade över hur bra ljudet är trots att detta är ett relativt billiga hörlurar. Även 3D-ljudet fungerar bra trots att det bara är mjukvara som gör det och det ger ett mer djup till spelet än vanligt stereoljud.

Om du spelar online så är det viktigt att mikrofonen fungerar som den ska och de vi har spelat med upplever att det låter bra utan att lämna en burkig och sprakig upplevelse som många headset i den lägre prisklassen ofta har. Sist men inte minst så är det även värt att nämna är att trots att Forta är officiellt framtagna till PlayStation 5 så fungerar de även fint till PlayStation 4 och PC.

Recension: Trust Forta

Fördelar

 • Fjäderlätta
 • Bra ljud och mikrofon
 • Enkelt att komma igång

Nackdelar

 • Något plastiga

Detaljer

 • Anslutning: 3,5 mm
 • Trådlös: Nej
 • Kompabilitet: PS4, PS5 och PC
 • Membranstorlek: 50 millimeter
 • 3D-ljud: Ja, via mjukvara
 • Knappar: Mute-knapp och volymreglage
 • Färg: Svart och vitt
 • Vikt: 253 gram
 • Längd på medföljande sladd: 1,2 meter
 • Pris: Från 599 kronor

Sammanfattning

Trust Gaming GXT 498 Forta är ett par prisvärda lurar för dig som inte behöver massa lull-lull. Det finns två knappar på hörlurarna, ingen blåtand, inget inbyggt batteri, inga "coola" LED-lampor. Istället får vi ett par prisvärda hörlurar som är gjorda för PlayStation 5. Ljudet är helt klart snäppet över godkänt och mikrofonen gör ett bra jobb och vi kan spela i flera timmar utan att det blir obekvämt. Forta har ett rekommenderat pris på 599 kronor och för det får du ett par hörlurar som levererar på alla viktiga punkter och som dessutom är riktigt snygga.

Betyg: 4 / 5

Teknikveckan rekommenderar!
3 gillningar

Får bli nästa par till grabben här hemma :ok_hand:

Han kommer inte bli missnöjd!

1 gillning