Gaming och annat smått och gott från Gitex

Från sajten:
image

Teknikmässan Gitex Global 2023 i Dubai har ett par dagar kvar innan årets upplaga är över. Teknikveckan avrundade idag genom att kolla på det som gömt sig…

Sista dagen på plats när det gäller rapportering från teknikmässan Gitex Global i Dubai spenderades på att titta in i de hallar som inte hunnits med. Först på schemat för dagen stod dock ett pressevent där det tillkännagavs att teknikmässan Gitex kommer till Europa 2025.

Den 21-23 maj 2025 kommer Gitex Europe Berlin att hållas på det stora mässområdet Messe Berlin i Tyskland. Ett högtidligt undertecknande skedde idag av medlemmar i organisationen samt företrädare för Tyskland vilket vi skrev om i en separat artikel tidigare idag.

Kodning, kodare och en hel drös utvecklare

I en av hallarna fanns det lite blandat fokus är dett av områdena var kring kodning och utveckling. Här samsades en stor mängd utställare från olika länder med en tyngdpunkt på Pakistan och Indien. Dock en hall som inte var lika välbesökt som övriga på mässan, säkert för att det är en lite mer nischad målgrupp som attraheras av denna.

Lite svårt att få med på bild men här demonstrerades digitala hologram och det hela såg väldigt verkligt ut. Ganska otroligt vad som kan åstadkommas med lite strukturerad belysning – coolt även om det inte är något vi får se i gemene mans hem i det närmsta.

Gaming är tydligen en stor grej

Det ska sägas direkt men undertecknad är helt utanför det här med gaming men förstår att det går hem hos många. Givetvis visades det upp en del gamingrelaterade produkter på Gitex Global, allt från hårdvara till olika tillbehör som ska förhöja upplevelsen under spelandet.

Utöver en del fantasifulla gamingdatorer fanns också en äggliknande podd att slå sig ner i när man är gamingsugen. En slags allt-i-allo-pryl för den som ännu inte har allt därhemma och har, typ ett halvt rum över för att få plats med den…

Mässan kryddas med lite roliga prylar också

I Acers monter fanns, utöver lite mer normala konsumentprodukter även deras nya elcykel ebii som sticker ut med sin kreativa formgivning. Denna cykel använder sig av AI för att öka upplevelsen av cykelturen i staden.

För den som känner att skrivbordsarbetet blir lite stillasittande så har Acer en lösning på detta. Deras höj- och sänkbara skrivbord med inbyggd övningscykel ser till att hålla dig i trim under arbetsdagen.

Utöver att hålla koll på andra besökare så man inte springer ner dessa så gäller det även att se upp för autonoma robotar som kör omkring lite här och där med skiftande budskap på sina magar. Lite som en modern sandwich-man faktiskt!

Vad vore en mässa utan lite färgglada prylar från Kina? Tja, inte mycket och givetvis fanns här ett varierat utbud av udda såväl som mer vanliga produkter. Får det vara ett färgglatt tangentbord som ser ut som en sprängd låda med Lego?

Huruvida ett tangentbord som detta är skönt att skriva på låter vi vara osagt. Kanske om man kör pekfingervalsen för annars känns tangenterna lite väl höga för att kunna få till sköna nedslag.

Lite för det smarta hemmet hittades också

I en av de tidigare missade hallarna hittade vi även lite för det smarta hemmet. Kinesiska företaget LifeSmart hade en monter där de ställde ut sina produkter. Dessa finns att köpa lite här och där i Europa men baserat på informationsmaterial i montern så satsar de mycket på helhetslösningar för bostäder där en mängd olika exempel visades upp i en trycksak.

Just den här typen av kontrollpaneler är ju riktigt trevliga i det smarta hemmet. Lite synd att de inte når ut riktigt på den svenska marknaden – det finns ju varianter från såväl Sonoff som Aqara utomlands. Just möjligheten att kunna skräddarsy vilka funktioner man vill ha är ju trevlig!

Gitex Global 2023 i Dubai har sannerligen varit en imponerande och väl genomförd tillställning där en stor bredd av tekniska produkter, innovationer, lösningar, startups och tjänster visats upp av utställare från hela världen. Inte minst har en stor mängd intressanta föreläsare tacklat olika frågeställningar som dyker upp i samband med att tekniken kommer allt närmare inpå oss i vardagen.

Källa: Gitex Global 2023

2 gillningar

Tack för all rapportering därifrån @Micke_Rehn.

1 gillning