Game of Thrones piratladdades 55 miljoner gånger under de 24 första timmarna

Från sajten:
https://teknikveckan.com/filmochserier/game-of-thrones-piratladdades-55-miljoner-ganger-under-de-24-forsta-timmarna/
MUSO, ett analytic företag, har kommit fram till att det första avsnittet av den omåttligt populära tv-serien Game of Thrones blivit nerladdat olagligt hela 55 miljoner gånger under de första 24 timmarna.

Det som är intressant med detta är att 76.6% såg bootlegströmmar, 12,2 nerladdningar och torrentnedladdningar stod för endast 10,8%. Det som sedan kan förklara det här är när de tittat på var i världen människor laddat ner tv-serien.

MUSO säger att runt 10 miljoner av de här tittarna kom från Indien där HBO är svårt att tillgå. 5 miljoner av fultittarna satt i Kina och avnjöt Game of Thrones. I Kina sänds enbart en sensurerad version av serien.

I USA var det 4 miljoner som såg avsnittet via ett annat sätt än HBO egna kanaler. Så den höga siffran av piratladdandet beror inte enbart på att människor inte vill betala för HBO tjänster utan att det inte går att komma åt deras tjänster till att börja med.

Hur siffran för piratladdandet av Game of Thrones ser ut här i Sverige framgår inte men några av anledningarna kan vara att HBO låg nere under morgonen när första avsnittet hade kommit ut, att kvaliten på streamen som HBO har inte är den bästa och att HBO app faktiskt är en av de minst trevliga att navigera i vilket gör det på gränsen till lättare att fultanka avsnitten.

Via: Engadget

Via: The Verge

Källa: MUSO

1 gillning

Bitraten på Game of thrones är ju ett skämt. Hur kan man lägga ala miljoner dollar på varje avsnitt och sedan ha den bitraten? Mörka scener ser ju för djävligt ut

Problemet är hbo Nordic, I USA är det betydligt bättre kvalité.

Håller med , rackarns va mörkt de e ibland …

Men de la de vi har :upside_down_face:

Problemet är att bitraten är så låg så om man har en bra bildvisare så syns alla kodningsartifakter grymt mycket

2 gillningar