G-pay är på väg att få ny funktion och UI

Från sajten:
image

Brukar det bli problem om du är ute med vänner eller kollegor om vem som ska betala?

G-pay

Google Play eller G-pay som det även kan förkortas är en app där användare kan lägga in sina betalkort (om det stödja av utgivaren). Detta kan sedan användas tillsammans med NFC för att betala på de betalterminaler som har kontaktlös betalning aktiverad, det som i dagligt tal brukar kallas för blipp.

Nytt UI

Google håller just på med ett nytt UI (User interface) för att göra appen lättare att använda och snyggare. Allt för att användaren ska få en bättre upplevelse. Appen kommer även att erbjuda en speciell bakgrund efter vilket land man är i för att man ska känna sig mer välkommen.

Här visas vad kunderna i Singapore har som bakgrund på G-pay.

Ny funktion

Just nu håller en ny funktion på att rullas ut på prov. Tyvärr är det inte i närheten av oss utan kommer att rullas ut i Singapore som första land men sedan spridas vidare ut i världen.

Den nya funktionen är att man kan göra grupper för att betala tillsammans,”split the bill” kallas funktionen. Det skall även bli möjligt att beställa mat och boka biobiljetter via appen.

 

För att in inspirera människor till att använda appen kommer Google med virtuella cashback “skraplotter” som man får om man handlar för uppsatta krav eller får in nya personer i G-pay samvaron.