Fysioterapeuten säger ja till massagepistolen från Yunmai

Från sajten:
image

Att få massage är något de flesta uppskattar. Att däremot ge massage är inte alltid det roligaste. Med en massagepistol kan vi välja själva.

Internet har under senare tiden svämmat över med massagepistoler som lovar vitt och brett om vad de kan leverera. Det är lätt att förkasta massagepistolerna till samma kategori som massagefåtöljerna. Något som ser bra ut på pappret men sällan ger i närheten av den faktiska varan. Men när förfrågan kom till kontoret om att testa en massagepistol så kunde vi inte hålla oss. Det blev en Yunmai som vi hittar för 1345kr på Prisjakt.

Yunmai Fascia Massage Gun

Massagepistolen består av ett huvud och handtag. De två delarna sitter ihop och är utformade som två korslagda pinnar som vid första anblick ser något oergonomisk ut. Till massagepistolen får vi fyra olika utbytbara huvuden. Allt kommer i en väska för att lätt frakta med sig eller packa ihop allt snyggt organiserat. Det finns även ett ställ för att alltid ha massagepistolen fulladdad och massagehuvudena lättillgängliga.

Yunmai Fascia Massage Gun

Massagehuvud

Med fyra olika massagehuvuden har vi så vi kan anpassa efter hela kroppen. Vi har ett runt huvud, ett huvud som liknar en pistolkula, ett platt huvud och sedan ett U-format huvud. Till 90% har vi kommit att använda det runda huvudet. Inte för att de andra huvudena är dåliga men för att det runda huvudet passar till större delen av kroppens stora muskelgrupper. Det platta huvudet är mer för att uppnå någon form av relaxation. För alla utan tårkanaler så har vi pistolhuvudet som ska komma åt på djupet medan det U-formade huvudet är till för nacken och sidorna om ryggraden. Ska vi komma åt ryggen så kräver det plötsligt att vi ska ha en annan person som ska manövrera massagepistolen och tanken med massagepistol är dels att kunna köra det på sig själv.

Yunmai Fascia Massage Gun

Massagestilar

På massagepistolhuvudet hittar vi en On/Off knapp som även fungerar för att byta massagestil.

Det finns tre olika massagestilar när det kommer till hastighet. 1 och 3 är stilarna som vi kommit fram till fungerar bäst då det antingen är så pass långsamt att kroppen kan återhämta sig mellan det pulserande massagehuvudet eller att det är så pass snabbt att kroppen förblir i ett tilltryckt tillstånd. 2 gör mest ont hela tiden. Men som med all massage så är varje kropp unik i hur den svarar på massage. Det finns sedan två ytterligare massagestilar som ska ge en mer djupgående effekt. Den ena djupare än den andra. De här två stilarna fungerar bra tillsammans med det runda huvudet och pistolhuvudet. Men även här är det personliga preferenser som avgör vilken stil som passar bäst.

Yunmai Fascia Massage Gun

Yunmai skickar med en användarmanual där de olika stilarna och huvudena gås igenom. Vi får även illustrerade bilder på människokroppens olika muskler och var vi ska använda massagepistolen.

Yunmai Fascia Massage Gun

Med fyra olika huvuden och fem olika stilar så har vi 20 olika varianter att välja mellan. Men det är ingenting värt om massagepistoler inte är något som fungerar. Vi frågade helt enkelt leg. fysioterapeut, Anja Eskilsson, om det här något att hänga i julgranen. Efter att ha inspekterat och testat Yunmai massagepistol så är det korta svaret, javisst är det det!

Men att det ska ersätta en regelrätt massage ska vi inte hoppas på. Istället är det här en produkt som skall ses som snabb återhämtning direkt efter träning. Att vänta med stretching och låta utpumpade muskler vara är inte att rekommendera. Istället ska vi få blodet att pumpa ut till våra muskler för att optimera återhämtningen. Med hjälp av massagepistolen kan vi minska risken för träningsvärk och inflammationer. Anja gör även bedömningen att det kan vara hjälpsamt att använda massagepistolen före träning för att förbereda och minska skaderisken.

 

RECENSION: YUNMAI

FÖRDELAR

  • Snygg design.
  • Bra kraft.
  • Flera olika massagehuvuden.
  • Flera olika massagestilar.

NACKDELAR

  • Endast en färg.

DETALJER

Färgalternativ: Mörkgrå
Strömförsörjning Li-On laddningsbara batteri
Massagepistol x1
Massagehuvuden x 4
Nätadapter x 1
Bruksanvisning x 1
Bärväska x 1

1345kr på Prisjakt.

SAMMANFATTNING

Massagepistoler är inte bara skönt, det är även bra. Särskilt för de som tränar. Kroppen återhämtar sig snabbare med hjälp av att använda sig av en massagepistol. Det är ingen ersättare för traditionell massage utan det ska ses som produkt som hjälper din kropp att återhämta sig oftare och snabbare. Designen på massagepistolen enkel och gör sig snygg även framme i hemmet. Det lila stället till den ser till så att den alltid är uppladdad och redo för att användas.

BETYG: 3.5 / 5

1 gillning


Coolt, jag köpte den billigare modellen :slight_smile:

Köpte en sådan för ett drygt år sedan. Används lite då och då. :+1:t3:

1 gillning

Är det inte Xiaomis borr :scream_cat: