Fyra sätt att skydda din nya iPhone 15

Från sajten:
image

AppleCare+ i all ära men är det inte både enklare och billigare att bara skydda telefonen från början?

När en ny telefon når marknaden kan vi alltid räkna med att Zagg står redo med både skal och skärmskydd. Självklart var det ingen skillnad när Apple till slut presenterade nya iPhone 15-serien för oss. Undertecknad vet inte hur ni läsare känner men det är något som känns lite mer “premium” med både skärmskydd och skal som kommer från Zagg. Vi har fått chansen att kolla närmare på ett par skärmskydd och skal vars enda jobb är att se till att din iPhone 15 håller sig repfri och skyddad.

Unik livstidsgaranti från Zagg (med en asterisk)

Det första som slog oss när vi gick igenom Zaggs stora utbud av skärmskydd var den ganska höga prislappen – trots att hög kvalité utlovas. Men efter lite scrollande så insåg vi även att de erbjuder en garanti som skapade lika stor lycka som en riktigt bra drulleförsäkring. För om du skulle råka slita ut eller skada ditt skärmskydd från Zagg så byter de ut det till ett nytt – åtminstone så länge du har kvar samma mobila enhet. Men den där lilla lyckan försvann en aning när det även tillkommer en ganska trist frakt- och hanteringsavgift när du ska byta ut ditt gamla skärmskydd eller skal. Nämligen 9,99 dollar för vad Zagg kallar standardfrakt som kan ta 5 till 10 arbetsdagar plus hanteringstid. För snabbare hantering kan du betala upp till 24,99 dollar för snabbaste leverans på 2 till 5 dagar.

InvisibleShield Glass Elite

Det här är vad vi kan kalla Zaggs “standardskydd” men det betyder inte att det inte kommer erbjuda en hel del skydd för pengarna. Om vi bortser från Zaggs starka marknadsföringsfraser så finns det några som vi ändå kan stanna lite vid. Glass Lite har behandlats med vad Zagg kallar för ClearPrint som sprider fettet från fingeravtryck och gör dom mindre synliga jämfört med traditionella skärmskydd. Vi testade med favoriten jordnötsringar och Glass Elite visade faktiskt inte så stor skillnad mot ett konkurrerande skyddsglas i fettfläckar. Men det här är väl tänkt att göra mer skillnad med fingrarnas naturliga olja.

Elite Glass har även behandlats med en anti-mikrobiell behandling för att skydda mot luktframkallande bakterier och skydda mot nedbrytning från mikroorganismer. Glaset är tillverkat från 30 procent återvunnet glas och installationskitet är tillverkat i hundra procent återvunnen plast. För oss som har gått igenom skyddsglas efter skyddsglas till våra telefoner vet att det alltid är naggade kanter som till slut ger skyddsglaset en spricka som går rätt över skärmen. Det här har Zagg tänkt på och förstärkt Glass Elites kanter runt om vilket kanske är det starkaste argumentet till varför vi borde satsa på just det här skyddet. Glass Elite kostar 299 kronor och då medföljer ett skyddsglass och installationskit.

Ett inte så vetenskapligt tålighetstest

Eftersom det fanns en paket med skärmskydd från ett konkurrerande märke här hemma så beslutade undertecknad att testa Zaggs Glass Elite mot dessa. Det finns definitivt ingen data eller siffror att presentera efter det här amatörmässiga testet.

Men först så testades vi att dra en nyckelknippa över båda skärmskydden med varierande tryck – inga repor. Nästa steg blev en kökskniv och det blev ändå inga tydliga repor på något utav skärmskydden. Så det var dags att ta fram sandpappret.

Det repades ganska omgående på båda skärmskydden och direkt så sprack de båda skärmskydden. Så vad fick vi ut av det här stresstestet? Egentligen ingenting förutom att Zaggs skärmskydd som har en högre kostnad inte ger märkbart bättre skydd mot tuffare repor. Men samtidigt så erbjuder Zaggs Glass Elite egenskaper som borde vara viktigare. Framtidstänk för miljön med återvunnet glas samt plast borde vara tillräckligt för oss att faktiskt välja Zaggs skärmskydd före billigare alternativ – som varken ställer kvar på- eller avslöjar något om produktens påverkan på miljön.

InvisibleShield Glass XTR3

Om inget annat än det bästa duger för dig så har så klart Zagg just detta i deras arsenal av skärmskydd. Glass XTR3 har alla egenskaper som Elite Glass – fast på steroider. Den är dubbelt så stöttålig enligt Zaggs egna mått och har egenskaper som filter för att skydda ögon från skärmens blåljus samt extra känslig touch för att ge fördelar när du spelar. Den har även antireflekterande egenskaper som gör att du slipper samma glans från exempelvis solskenet. Glass XTR3 är precis som Glass Elite tillverkat med 30 procent återvunnet glas. Appliceringen av Glass XTR3 är busenkel med plastformen som vi får med och varken bubblor eller damm lyckades ta sig in under installationen.

Efter ha använt XTR3 under någon veckas tid så måste det sägas att det är otroligt lent till ytan. Om de där procenten ”bättre känslig touch för spel” gör någon skillnad kan vi inte riktigt svara på men det är trevligt att veta. Däremot så märks det av att glansen dövas från fönster och solljus en aning vilket uppskattas väldigt mycket. Att det tar bort blåljus är säkerligen en bonus som jag inte märker av men det finns ju trots allt inställningar för det här i telefonerna. Oftast kan dessa filter försämra lite av bildkvaliteten från skärmar men det här märks inte av med XTR3. Det här är definitivt skärmskyddet att satsa på om du kan lyckas svälja kostnaden som ligger på 499 kronor för ett skärmskydd. Vi vet vad du tänker – ett skärmskydd för 499 kronor? Men det har faktiskt fått utstå en del stryk under veckan och det finns inga repor eller sprickor som skvallrar om det – vilket måste betyda något. Du får dessutom alla egenskaper som just nämnts plus miljösatsningarna från Zagg och deras ”drulleförsäkring”.

Skalen med grafen

Crystal Palace Snap with Kickstand

Det här skalet från Zagg har vi sett från flera andra skaltillverkare tidigare men den åsikten ändrades så fort vi lade händerna på det. Crystal Palace-skalet har lite mer tyngd och känns mer stabilt än något av mina tidigare skal. Det var det här som gav lite grund till min inledning om att Zagg känns mer ”premium”. Men det är inte bara känslan som gör skillnad utan det är materialet grafen som Zagg erbjuder i flera av dess skal. Materialet är 200 gånger starkare än metall men trots det mer elastiskt än gummi.

Det är även det här som gör att Zagg vågar lova skydd för fall på upp till fyra meter med Crystal Palace. Att det är ett hårdare material gjorde det även lite tuffare att ta av och på telefonen. Utöver dess skyddande egenskaper så har skalet ett uppenbart stöd för Apples MagSafe-laddning plus ett riktigt trevligt utfällbart stöd. Det här har kommit väl till användning här hemma med när man bär runt på en nyfödd och hamnar lite här och var i hemmet förutom tv-soffan. Vi får inte glömma att det dessutom är framtaget med 70 procent återvunnet material. Om du vill ha ett genomskinligt skal med MagSafe och inte har emot ett stödben så är Crystal Palace för 449 kronor ett skal som vi rekommenderar.

Denali Snap with Kickstand

Om du kräver ett mer robust skydd för exempelvis byggarbetare så har Zagg något för dig med. Denali imponerar med att den lovas klara fall på upp till fem meter och har istället ett dubbelt lager av grafen-förstärkt material. Trots att det här ger en mer personlig och ojämn baksida så har Zagg ändå lyckas se till att MagSafe-stöd finns med. Likaså ett stödben även på Denali för videotittande.

Det var riktigt tillfredställande att äntligen få tag på ett sådant här robust skal som faktiskt fungerande med MagSafe-laddaren som finns i bilen. Efter flera försök på AliExpress och Amazon som lovat mer än de gett så hade jag gett upp på att hitta ett sådant. Denali kostar 499 kronor och är framtaget med 92 procent återvunnit material.

 

 

 

 

Recension: Zagg InvisibleShield & Protect

Fördelar

 • Unika och bra egenskaper
 • Grafen-förstärkning imponerar
 • Håller hög klass
 • Zagg tänker på miljön

Nackdelar

 • InvisibleShield är dyrt
 • Livstidsgarantin kommer med en relativt hög avgift

Detaljer

InvisibleShield Glass Elite

 • Kompatibilitet: iPhone 15-serien och fler enheter
 • Egenskaper: ClearPrint, förstärkt med jonbytesteknik, förstärkta kanter, anti-mikrobiell behandling, 5x starkare än traditionella skärmskydd i glas ( Zaggs mätning), 30 procent återvunnet glas
 • Testat med: iPhone 15 Pro
 • Medföljer: skärmskydd, installationskit
 • Pris: 299 kronor

InvisibleShield Glass XTR3

 • Kompatibilitet: iPhone 15-serien och fler enheter
 • Egenskaper: Filtrerar blått ljus med Eyesafe RPF60-teknik, förstärkt med Hexiom Impact-teknik, antireflekterande teknik, anti-mikrobiell behandling, ”ultrahög” känslighet för beröring, 10x starkare än traditionella skärmskydd i glas ( Zaggs mätning), 30 procent återvunnet glas
 • Testat med: iPhone 15 Pro
 • Medföljer: skärmskydd, installationskit
 • Pris: 499 kronor

Crystal Palace Snap with Kickstand

 • Kompatibilitet: iPhone 15-serien och fler enheter
 • Egenskaper: Fallskydd upp till 4 meter, stärkt med grafen, reptåligt och gulningshämmande material, anti-mikrobiell behandling, MagSafe-kompatibelt, integrerat stödben, tillverkat med 78 procent återvunnet material
 • Testat med: iPhone 15 Pro
 • Pris: 449 kronor

Denali Snap with Kickstand

 • Kompatibilitet: iPhone 15-serien och fler enheter
 • Egenskaper: Fallskydd upp till 5 meter, stärkt med grafen, dubbelt skyddslager, greppvänlig yta, anti-mikrobiell behandling, MagSafe-kompatibelt, integrerat stödben, tillverkat med 92 procent återvunnet material
 • Testat med: iPhone 15 Pro
 • Pris: 499 kronor

Sammanfattning

Zaggs skärmskydd är i den dyrare prisklassen men lovar lite mer för prislappen än många konkurrenter. Men det är när du väl hostar upp en femhundring för ett enda skärmskydd som du får egenskaper på köpet som är svårt att hitta någon annanstans. Livstidsgarantin som utlovas kommer med en ”självrisk” på ungefär en hundring och väntetid för att få ett nytt skydd. Zaggs skärmskydd är dyra och i slutändan är dessa till för att förhindra att våra telefoner från att repas eller skadas. Då har vi även en förväntan på att dessa skärmskydd så småningom ska gå sönder. Zaggs skal andas kvalitet, är otroligt tåliga och håller en värdig prisklass. Här finns valuta för pengarna att hämta med flera egenskaper som grafen-förstärkt material, MagSafe-stöd och ett litet stödben för tv- eller filmtittandet. Skärmskydden får ett betyg på 3 av 5 medans skalen får 4 av 5.

Betyg: 3.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar!

Lätt att registrera sitt skydd i efterhand via deras hemsida, och få ett nytt skickat (mot 7€ frakt).

Reggade ett köp jag gjorde 2021. No questions asked. Nytt är postat och beräknas levereras på onsdag :grin:

Och pressmeddelande...

Och det kom fram :+1::grin: