Från och med idag går det inte att ladda på ett anonymt kontantkort

Från sajten:
image

Från och med idag blir livet som kriminell lite omständigare då det inte längre går att fylla på anonyma kontantkort efter att en lagändring nu har slagit i kraft.

Den 1 augusti 2022 blev det förbjudet att köpa anonyma kontantkort och alla nya kontantkort måste registreras på köparen. Det har dock fram tills idag funnits ett undantag som gör att om man har ett oregistrerat kontantkort som köptes innan 1 augusti 2022 så har detta gått att fylla på dessa. Nu är det slut på det så om du har ett oregistrerat kontantkort så måste du vid nästa påfyllning registrera kortet på dig själv.

Anledningen till beslutet ska vara att försvåra det för kriminella att kunna ringa anonymt och göra sina skumma affärer och andra brottsligheter. Frågan är i vilken utsträckning detta kommer drabba de kriminella då det fortfarande går utmärkt att köpa ett utländskt anonymt kontantkort och använda i det svenska nätet. Detta kommer säkerligen även innebära att många kriminella i större utsträckning kommer gå över till krypterad kommunikation via olika appar vilket försvårar arbetet för polisen ännu mera.

Om du har ett oregistrerat kontantkort som du vill fortsätta använda kan du registrera det med Bank-ID på operatörens hemsida. Är det ett kontantkort från Telenor kan du göra det med hjälp av foto-ID. Om du saknar ett svenskt personnummer så går det att besöka operatören för att få hjälp med att registrera kontantkortet.

Via Aftonbladet

Så nu kommer målvaktsvärvningarna igång för fullt. Nästa steg är att man bara får ha 5 abonnemang per person. Tyvärr kommer de inte åt de kriminella med detta, de finna snart lösningar på detta.

2 gillningar

Tror de redan har lösningar på plats faktiskt tråkigt nog.

2 gillningar

Bättre än inget.

Kommer finnas viss ingång till att lösa brott även om man kör med målvakter.

1 gillning