Fotbolls-VM 2022

Från sajten:
image

Fotbolls-VM är endast en vecka bort när det för första gången även är jul på närschemat, men här är vi och varför inte värma upp dina teknikprylar inför mästerskapet?

För att kunna göra den här listan komplett så behöver vi dina tips i kommentarerna.

Spelschema

Att hålla koll på spelschemat är nästan det viktigaste om du vill låta påläst när dina kollegor frågar dig om vilka som spelas just den dagen. Det finns flera sätt att hålla dig uppdaterad och här är några appar och tips för just detta.

Google sök

Google har uppdaterat deras sökmotor med en enkel flik för just fotbolls-VM och det är inte svårare än att du söker på fotbolls-VM eller världsmästerskapet i fotboll 2022. Sedan får du senaste spelschema och senaste nyheter om mästerskapet.

Forza Football (iOS, Google Play) eller FotMob (iOS, Google Play)

Apparna som fotbollsälskare kan använda året om och skräddarsy för deras klubblag, favoritspelare och landslag. Här kommer mål, resultat och spelscheman med notiser och du kommer inte missa en sekund av fotbollsvärlden.

FIFA+ (iOS, Google Play)

FIFAs officiella app för världsmästerskapet och här kommer du att kunna se spelschema, highlights och mycket mer.

Underhållning

Det finns matcher och sen finns det matcher som kan kvitta, så då kan du lika gärna döda tiden med att spela fotbollsspel på telefonen eller lyssna på poddar.

Spel

Soccer Super Star (iOS, Google Play)

Enkelt att förstå och förbaskat kul! Här är det du som styr vart bollen ska gå och spelarna springer åt dig. Så se till att passa smart för det är allt som räknas när hela spelet förändras efter varje touch.

Dream League Soccer (iOS, Google Play)

Ett gratisspel som har 4400 licensierade spelare och är ett av de mest populära spelen som faktiskt även har ett offline-läge. Enkla kontroller och du får bygga ditt klubblag från grunden med små medel.

FIFA Football (iOS, Google Play) och eFootball (iOS, Google Play)

Konsolspelen som tagit sig till mobila enheter och det bjuds på snygg grafik och tajta kontroller tillsammans med ett svettigt onlineläge. FIFA Football har även uppdaterats med ett läge för fotbolls-VM 2022.

Poddarna

Tutto Balutto

Fotbollspodden som knappast behöver en presentation. I skrivande stund går Gusten Dahlin och Thomas Wilbacher igenom de kvalificerade landslagen i deras Tutski Balutski-serie.

Sportbladets VM-Podd

Patrik Syk tar oss igenom fotbolls-VM i Qatar och första avsnittet har redan släppts. Innan fotbollen dras igång på allvar så diskuteras det hur ett så litet land lyckats få världsmästerskapet och hur mycket pengar och blod som krävts för att nå målen.

Kritiken

Vem vill ens se ett VM mitt i vintern i ett land där man inte ens får dricka alkohol offentligt? Sverige kvalificerades inte så varför inte ägna tiden till att lära oss mer om hur det här egentligen gick till när Qatar tog hem årets VM. Vad är sportswashing och hur korrupta är egentligen FIFA?

FIFA-skandalen

P3 Dokumentär tar oss tillbaka till när hela fotbollsvärlden fick veta hur korrupt det internationella fotbollsförbundet FIFA faktiskt var.

Sepp Blatter – FIFA-bossen och VM i bedrägeri

P3 ID går igenom mutorna, maktmissbruket och vägen till VM i Qatar genom FIFA som kallats för en ”global maffiaorganisation”.

6500 döda – berättelsen om hur Qatar fick fotbolls-VM

Tusentals underbetalda migrantarbetare tros ha omkommit i satsningen att bygga infrastrukturen inför världsmästerskapet. Här diskuteras den mörka vägen till VM i Qatar.

Sportswashing

P3 Dystopia målar upp en alternativ dystopisk framtid och i detta avsnitt är det sportswashing som diskuteras. Här får vi reda på hur sport har använts till politiska mål och om det faktiskt fungerar till att tvätta rent ett lands rykte.

Ljudbok

Templet i öknen : så köpte Qatar världens största sport

Varför inte lyssna på Olof Lundh i hans senaste bok om historiens dyraste idrottsatsning. I ett land där homosexualitet är olagligt, hettan är livsfarlig och hur migrantarbetare har offrats i tusentals.

2 gillningar

Idag drar det äntligen igång!. Öppnings matchen lär inte vara skitspännande. Men i morgon är det tex senegal mot nederländerna.. given match man lär se.

1 gillning

intressant att få höra hur mycket qatar har mutat sig till en seger denna gången.

Man ska nog inte underskatta Qatar heller. Deras landslag har tränat och spelat ihop i månader medan andra landslagsspelare spelat i sina ligor. De har lite orättvisa förutsättningar i hur samspelta de är som lag, även om de givetvis inte har samma kvalitetsspelare tillgängliga.

De spelade 2–2 mot Chile nu senast i en träningsmatch den 27 september.

I början av året vann de över Japan i finalen i Asiatiska mästerskapen – en turnering som de släppte in ett enda mål i och det var i finalen mot Japan.

1 gillning

Finns någon kalender (.ics) som visar matcher och tv-kanal (SVT/TV4-C More) prenumerera på?

Internationell variant enda jag hittat. Tämligen prydlig med grupp, lag, arena, nationsflaggor och givetvis även tider.

Intresset se matcherna är något grusat om man säger, men lite koll på läget kan ju vara bra.

Ett bokmärke till Fotbolls-VM 2022 på TV och stream idag - Tid, kanal, tabell räcker kanske?

1 gillning

True.. Kanske blir en intressant match ändå.

4 år väntan är över...

3 gillningar

:iceland: ?

1 gillning

jao

Jag hade kommit på min nivå av protest vs fotbollskärlek. Jag skulle bara se matcher jag känner lite extra för, typ England och Danmark. Nu har jag nyss sett Qatar - Equador..:man_shrugging:

2 gillningar

Du kom på att Ecuador har två spelare i Brighton. Det är tillräckligt nära England.

2 gillningar

Liknande spelschema: Fotbollskanalen!

För den som har Coop-, eller Eurobonuspoäng kan man f n till rabatterade (-27 %) 127000 p erhålla C More Plus (fd Mycket Sport) 12 mån, så länge "lagret" räcker.

alltså jag tycker inte matchen var dålig på något sätt... Men ecuador var bättre.

idag tittar vi på Senigal-Orange

2 gillningar

Citygross kampanjar två mån C More Plus till 50%!

Verkar inte krävas annat än ett nytt C More-konto.

Jag är väl inte direkt intresserad men kontroverser intresserar mig och jag har lite svårt att förstå FIFAs bevisning av situationen.

Hur kan en så extremt fokuserad förenklad bild bevisa något? Du måste se hela linjen för att se om någon annan spelare upphäver något.

Du bör också se var bollen befinner sig för att visa att det är i passningsögonblicket.

Nu säger jag inte att det är fel beslut bara att jag kan inte använda den visade bilden för att avgöra om det är offside eller inte.

Bättre bild

1 gillning

Ja, ungefär en sådan. Då är det AB som jag får skylla på istället med deras urval av bilder :slight_smile:

Men så där går det när jag uttalar mig utan "context"...

1 gillning

@Stefan_Sandstrom

Nu finns det denna tråd för att diskutera det sportsliga och så har vi den andra tråden för de andra diskussionerna. Bättre så?

2 gillningar