Första produkterna certifierade för Matter dyker upp

Från sajten:
image

Det har nu gått ett par veckor sedan Matter officiellt lanserades och därefter har det varit relativt tyst. Men, produkter certifieras på löpande band och vi har kollat upp dessa.

Den nya standarden för smarta hem, Matter som lanserats i en version 1.0 för knappt en månad sedan jobbar på i det tysta. Än så länge är det bara Samsung som officiellt deklarerat att de var bland de första att ha certifierats – då för SmartThings. Men, en närmare titt på hemsidan för Connectivity Standards Alliance (CSA) visar att det finns betydligt fler produkter som certifierats för Matter.

Här listar vi ett urval av de produkter som certifierats:

  • Eve: Door & Window, Motion Sensor, Energy
  • Apple: iOS, tvOS, HomePod Software, macOS, iPadOS, watchOS
  • Samsung: SmartThings Application, SmartThings Hub Software V2/V3, SmartThings Hub Software Tizen
  • LG: ThinQ, webOS
  • Tuya: Här har ett stort antal Wi-Fi Bulbs samt Smart Plug certifierats vilket förefaller vara ganska snabbt gjort då många av deras produkter kommunicerar via Wi-Fi som är ett av de protokoll som stöds av Matter.

Vi kan anta att fler produkter läggs till löpande, bland annat så har ju Eve som gått över till Thread meddelat att i stort sett hela deras sortiment av produkter ska certifieras. Även Google, Amazon, Philips Hue och Aqara bör ligga i startgroparna så resten av året blir förväntansfull.

Imorgon, den 3 november 2022 hålls ett event i Nederländerna som officiellt anses vara startskottet för Matter och vi får återkomma med mer information om detta efteråt. Troligtvis kan vi förvänta oss att se fler företag officiellt presentera sina certifierade produkter.

Är du intresserad av att lära dig mer om vad Matter innebär kan du ta en titt på vår guide om Matter här kring ämnet.

Källa: CSA