Första extrema eldrivna M-bilen på gång

Från sajten:
image

I år fyller BMW M GmbH 50 år, men de planerar inte att ligga på latsidan utan nya eldrivna sportbilar är under utveckling.

Det finns BMW-bilar med M-emblem som har lite extra kraft och utrustning jämfört med standardmodellerna och så finns det extrema sportversioner som höjer ribban ytterligare. BMW har redan visat eldrivna M-märkta versioner av i4 och iX, dessutom kommer i7 med emblemet under nästa år. Nu meddelar man att den första ”rena” M-modellen i klass med M4 snart är på väg och håller på att testas just nu på bana.

Testbilen har en kaross från BMW i4, men under skalet är det mycket som skiljer sig när det kommer till motor, drivlina och chassiteknik. Den nya bilen kommer att få en elmotor per hjul och fjädringen kommer direkt från M3 och M4, vilket tillsammans ska förbättra både acceleration och väghållning.

Utvecklingsarbetet och testerna är fokuserade på att ge den nya eldrivna modellen liknande prestanda och dynamiska köregenskaper som nuvarande förbränningsmotoriserade versioner.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning