Första batteridrivna trädgårdstraktorerna från Husqvarna lanseras

Från sajten:
image

Batteridrift är något vi ser dyka upp inom alltfler områden både inom- och utomhus. Nu lanserar svenska Husqvarna sina första batteridrivna trädgårdstraktorer.

Husqvarna utökar sitt sortiment av produkter för trädgården med fler traktorer – nu med batteridrift. De nya trädgårdstraktorerna baseras på deras 100-serie och resultatet är en tystgående, nästintill underhållsfri produkt med en kompakt design.

De nya traktorerna har en batteritid på 60 minuter och är utrustade med Husqvarnas savE-läge som ger användare möjlighet att justeras traktorns elförbrukning. Traktorerna är utrustade med ergonomisk och lättåtkomliga kontroller och reglage. Den nya 100-serien består av Husqvarna TS 100i, med sidoutkast för klippning i tuffare förhållanden, och Husqvarna TC 100i med uppsamlare (250 liter).

Rekommenderat pris för Husqvarna TS100i 95 cm, inklusive laddare är 73 900 kronor och för TC100i, 95 cm, inklusive laddare är priset 79 900 kronor.

Källa: Pressmeddelande

Oh nej, inte första! Jag har själv en eldriven som såldes 2012!
Tyvärr med blybatterier, och en minst sagt krånglig elektronik och mjukvara. Förra sommaren stod den still halva säsongen pga av ett mystiskt fel som fick klippaggregatet att omedelbart slås av när det fälldes ner.

Efter hur mycket felsökning som helst så gjordes en mjukvaruuppdatering av styrboxarna, och nu, ta i trä, funkar den igen! Jag var länge säker på att jag skulle behöva byta styrboxarna som kostar skjortan, och som inte går att laga eftersom
de är helgjutna, men slapp detta som tur var. Det blev dyrt ändå kan jag tillägga…

Den har en batteritid på minst två-tre timmar (klart bättre än den nya alltså), och den är en dröm att köra.


5 gillningar

Jag tror de delar upp det mellan mittmonterad traktormodellen och den du har som har klipparen fram till. Fantastisk bild på arvingen – är ju en barndomsdröm att få åka runt på en sådan.