Försäljningen av hemelektronik ökade i april månad

Från sajten:
image

Elektronikbranschen visar upp en ökad försäljning av hemelektronik under april månad. Däremot är den totala försäljningen för årets fyra första månader negativ.

Via ett pressmeddelande från Elektronikbranschen kan vi se att försäljningen ökade i april månad. Totalt sett för årets fyra första månader visar den totala försäljningen dock en minskning. Försäljningen i april månad ökade med 7% för tv-apparater och framförallt på modeller över 65″ där ökningen var 8%. Även spelkonsoler ökade med 8% och mobiler med 7%. Kategorin audio ökade med 8% och är också den enda kategori som ökat totalt sett under 2022.

Pernilla Enebrink, vd för Elektronikbranschen säger i en kommentar:
– Det är fortsatt problem med halvledarbrist och svårigheter med logistiken. Detta fortsätter att påverka tillgången på enskilda komponenter samt vissa produkter.

Elektronikbranschen April

Diagrammet visar den ackumulerade försäljningen för de första fyra månaderna 2022 av sju produktgrupper samt totalt försäljningsvärde. Statistiken avser produkter i antal utom för försäljningsvärdet och kategorin Audio. Diagrammet visar den procentuella förändringen för perioden, jämfört med motsvarande period 2021.

Källa: Pressmeddelande