Fluid One använder UWB-teknik för att styra hemmet

Från sajten:
image

Ett nytt projekt på Kickstarter vill omvandla din iPhone till en magisk kontroll för ditt smarta hem. Med hjälp av UWB-tekniken ska hemmet följa dig bättre.

Fluid One är ett nytt projekt på Kickstarter som via en app ser till att styra din produkter när du pekar och klickar i riktning mot dessa. En kombination av en Raspberry Pi (som använder Home Assistant och Homebridge) och Apples U1 chip ser till att öka möjligheterna att kontrollera ditt smarta hem. Eftersom styrningen använder din närvaro via din iPhone så kan belysningen tändas när du kommer in i rummet, låsa upp en dörr när du närmar dig, aktivera en kamera eller termostater.

Fluid One

Automatiken sker via programmerade scener om vad som ska hända och utöver detta kan du även peka och klicka mot en enhet som du vill styra eller kontrollera.

UWB (Ultra Wideband) används redan idag när du till exempel vill flytta över musik från din iPhone till en HomePod mini – bara att hålla mobilen i närheten av högtalaren så hoppar musiken automatiskt över till högtalaren. Enligt utvecklarna ska mer än 20.000 enheter kunna vara kompatibla med tekniken vilket ju låter riktigt bra!

Fluid One

För att kunna dra nytta av Fluid One behöver du en iPhone version 11 eller nyare då äldre versioner har inte UWB-teknik. Du kommer också att behöva placera ut beacons som hjälper till att bestämma var styrningarna är placerade. Tänk också på att du behöver ha din iPhone med dig när du går runt i hemmet för att det ska fungera… Enligt uppgift ska Fluid One även vara kompatibel med Matter när den nya IoT-standarden lanseras.

Vill du läsa mer om projektet och stötta kan du göra det på Kickstarters hemsida. Priset för Fluid One börjar på 249 USD.

Källa: The Verge