Flic har släppt beta-version med Matter-stöd

Från sajten:
image

Den smarta knappen Flic får nu stöd för Matter via en betauppdatering. Användare med Flic Hub Mini eller Flic Hub LR kan nu börja testa på egen hand.

Svenska företaget Shortcut Labs som ligger bakom de smarta knapparna Flic har nu släppt sin första Matter-beta. För de användare som har en Flic Hub går det nu att ta del av den betaversion som ger knapparna stöd för att kontrollera anslutna enheter via Matter. Detta innebär att produkter som använder Matter via WiFi nu ska kunna anslutas till Flics plattform och därigenom kunna styras via de smarta knapparna. Initialt så är det kontroll av belysning och smarta pluggar som kan kontrolleras och för detta kan både Flic Button och Flic Twist användas.

I och med uppdateringen så blir Flic Hub en Matter Controller vilket ej ska förväxlas med en Matter Bridge som låter användarna ansluta kompatibla produkter direkt till bryggan. För användare med en Flic Hub Mini eller en Flic Hub LR så är det följande steg som gäller om man vill testa betan:

  • Hub Firmware version ska vara 4.3.0
  • iOS version av appen ska vara minst 6.1.1
  • Anslut till din Flic Hub och gå till “Providers”
  • Leta upp Matter (Beta) och följ instruktionerna

Företaget nämner också att för Matter via Thread så behövs en Thread Border Router (exempelvis en Apple HomePod).

Källa: HomeKit News

Provade detta idag, och det funkade fint att lägga till tex ett uttag från Home Assistant, via "share", men endast wifi, men inte thread. Jag har en thread border router , men icke, uttaget hittas inte. Vore kul om någon annan ville kolla.

Svarar mig själv. Med lite filande i Home Assistant fungerar det jättebra, åtminstone om man installerar ett addon som heter Matterbridge. Efter det kan man i flic-appen lägga till Matterbridge som en enhet, precis som en lampa, med Qr-kod. Efter det dyker alla entities man har i Home Assistant upp, men automationer och allt. Sedan är det bara att knyta flicknapparna till det man vill.