Flera nyheter presenterades på Uber Go Get 2022

Från sajten:
image

Uber har nyligen presenterat en mängd nyheter för sina plattformar. Förvisso är en del avsedda primärt för den amerikanska marknaden men kan dyka upp här också.

Amerikanska företaget Uber har nyligen arrangerat sitt produktevent Go/Get 2022 och presenterade där en rad olika nyheter. Dessa spänner över företagets olika verksamhetsområden och primärt lanseras dessa i USA men kan komma att dyka upp här så småningom.

Genom att erbjuda fler tjänster hoppas företaget på att kunna knyta till sig samt behålla de förare som kör för tjänsten. Här är en kort genomgång av de nya produkterna:

Uber Travel

Uber Travel länkas med användarens Gmail-konto och hjälper kunder att boka resor till flyg och från olika event eller restaurangbesök i förväg. Då får Uber åtkomst till kommande flygresor, hotell- eller restaurangbokningar och kan föreslå hur användaren kommer dit.

Uber Travel

Tjänsten finns redan tillgänglig i större amerikanska städer och lanseras i Kanada inom kort. I Storbritannien skiljer sig tjänsten åt där möjlighet finns att boka tåg, bussar och hyrbilar och den lanseras i sommar.

Uber Charter

Uber Charter är ett samarbete med den, i Amerika rikstäckande busstjänsten US Coachways. Här blir det möjligt att boka partybussar, vans och bussar för passagerare direkt i Uber-appen. Fördelen är att användaren direkt kan se priset för att chartra men också att man i förväg vet att allt är ordnat. Lanseras i sommar i USA.

Eventkuponger

Det blir också möjligt för Uber-användaren att köpa kuponger för sina event. Vill man köra runt kompisgänget på svensexan kan detta enkelt fixas genom att dela en unik kod till användaren som sedan bokar utifrån eget behov. Det blir möjligt att sätta en gräns för hur många resor som det ska gälla för.

Dessutom ska denna produkt även göra det möjligt att ge ut kupong för Uber Eats så även hungern stillas.

Uber Comfort Electric

Är du inte sugen på att åka i en billigare bil blir det nu möjligt att boka resor med Tesla Model 2, 3, X och Y, Polestar 2, Ford Mustang Mach-E samt Audi E-Tron. Prisnivån ska ligga någonstans mellan Uber Comfort och Uber Black och blir tillgänglig i Los Angeles, San Francisco, San Diego och Dubai.

EV Hub & Charging Map

Ubers plan för att vara helt elektrifierade till 2030 i USA och Kanada innebär fler utmaningar. En hjälp på vägen blir Uber EV Hub som ger förarna ett prisjämförelseverktyg. I EV Hub tillhandahålls även information om fördelarna med att skifta till elfordon samt rabatter för utvalda EV’s. Sedan tidigare finns Ubers egna incitament till varför de bör skifta, med upp till USD 1 mer per resa (max USD 4.000 per år).

Uber EV Hub

Dessutom lanseras en laddningskarta som ger förarna information om närmaste laddstation finns med laddhastigheter samt instruktioner för hur de tar sig dit.

Uber EV Hub är tillgänglig i USA och Kanada och lanseras globalt senare i år. Uber Charging Map lanseras i sommar i USA och därefter ska en global lansering ske.

Nya Uber Eats produkter

I USA börjar man även med leveranser av alkohol och från närbutiker via Uber Eats. Dessutom testas leveranser med självkörande robotar från Serve Robotics och Motional. Detta pilottest startar inom kort i West Hollywood och Santa Monica i Los Angeles

Integration med Google Assistent

För att göra beställningar ännu enklare inleds ett samarbete med Google Assistent i Uber Eats-plattformen. Genom att förenkla för kunderna ska fler känna att det är enklare att beställa hem måltider. Bara att säga “Hey Google, beställ hem mat från XX restaurangen”. Tjänsten ska finnas tillgänglig på engelska över hela världen och fler språk följer senare i sommar.

Uber Eats på arenor

Uber Eats At Yankees Stadium

På deltagande arenor ska det bli möjligt att beställa mat och dryck via Uber Eats-appen. På så vis ska köandet i pausvilor undvikas och mer tid kunna spenderas på omgång med kompisarna. Uber Eats at Stadiums blir tillgängligt på följande arenor:

  • Dodger Stadium, Los Angeles
  • Yankee Stadium, New York
  • Capital One Arena, Washington D.C.
  • Minute Maid Park, Houston
  • PayPal Park, San Jose
  • Roazhon Park, Rennes i Frankrike

Fler arenor tillkommer enligt uppgifter från företaget.

Nya förmånader för Uber One

Medlemsprogrammet Uber One lanserar nya förmåner tillsammans med nya partners som Marriot Bonvoy, Clear & Obé Fitness. Uber One lanseras också i Mexiko, Tyskland och Storbritannien och fler länder följer därefter.

Källa: Pressevent Go/Get 2022

Den dagen Google Assistant klarar att beställa hem mat här i Sverige så har vi löst alla problem.

»Ok Google, vänligen beställ en hamburgare på närodlad högrev, medium rare, med glutefritt bröd naturligtvis, jag ser gärna att att den är tillagad med olja och inte smör. Du vet transfetter är ingen bra grej. Förresten osten är kravmärkt va? Den måste vara kravmärkt«