Flera nya robotdammsugare från Roborock presenterade

Från sajten:
image

Roborock har visat upp ett gäng nya robotdammsugare i serierna Q5 samt Q8. Upp till sju veckors problemfri dammsugning utlovas med de nya modellerna.

Kinesiska företaget Roborock har presenterat ett gäng nya robotdammsugare. Nya Roborock Q5 Pro, Q5 Pro+ samt Q8 Max och Q8 Max+ ska underlätta dammsugningen i våra hem. Plusmodellerna kommer med dockningsstationer som erbjuder automatisk tömning av dammbehållarna vilket ska ge upp till sju veckors dammsugning utan mänsklig inblandning. Även appen uppdateras med ett par nya funktioner där AI automatiskt rekommenderar No-Go zoner i hemmet. Funktionen Fast Cleaning ser till att robotdammsugaren hittar den snabbaste vägen för städning som är möjlig. Slutligen ska hårda golv detekteras automatiskt varpå sugstyrkan ökas för att suga upp damm i eventuella skarvarna.

Roborock Q8 & Q8 Max+

Denna modell har en sugstyrka på 5 500 Pa och är utrustad med den nya DuoRoller-tekniken som ska fånga upp smutsen effektivare. Det finns 30 olika lägen för moppen beroende på hur smutsigt det är i hemmet.

Såväl moppen som vattenbehållaren kan tas loss för enklare rengöring och påfyllning. Q8-modellerna har bättre hinderdetektering än Q5, detta med funktionen Reactive Tech.

Dammbehållaren i Q8 Max och Q8 Max+ rymmer 770 milliliter och med Carpet Boost ökar sugstyrkan när en matta detekteras.

Rekommenderat pris för Q8 Max+ är 819,99 amerikanska dollar och mer information finns att läsa på hemsidan. Denna finns i färgerna svart respektive vit.

Roborock Q5 Pro & Q5 Pro+

Denna modell använder också den nya DuoRoller-borsten för att effektivare fånga upp smutsen på golven. Sugstyrkan i dessa modeller är också 5 500 Pa och moppfunktion finns också på dessa. Modellen Q5 Pro+ har dockningsstation som automatiskt tömmer dammbehållaren.

Den större dammbehållaren på 770 milliliter sägs vara bra för hem med husdjur då de långa håren enklare får plats.

Rekommenderat pris för Q5 Pro+ är 699,99 amerikanska dollar och mer information finns att läsa på hemsidan.

Källa: 9To5Google