Flaggskeppsmobilen OnePlus 11 5G har lanserats nu

Från sajten:
image

Idag lanseras den nya flaggskeppsmobilen OnePlus 11 5G. Detta görs vid ett event i New Delhi där mer än 2000 personer bjudits in att närvara på plats.

Kinesiska företaget OnePlus slår på stora trumman när deras nya mobiltelefon, OnePlus 11 5G lanseras. Vid ett event i Indien premiärvisades deras senaste mobiltelefon. Förutom att vara den snabbaste mobiltelefonen från OnePlus har den också tredje generationens Hasselblad Kamera för Mobil och allt förpackat i en stilfull design.

Processorn i OnePlus 11 5G

Processorn i OnePlus 11 5G är en Snapdragon 8 Gen 2 med upp till 16 GB LPDDR5X RAM och upp till 256 GB ROM. För att öka prestandan ytterligare levereras OnePlus 11 5G med RAM-Vita, OnePlus egen maskininlärningsteknik som inkluderar CPU-bandbreddsacceleration, komprimering av appar i bakgrunden, AI RAM-allokering och dedikerad RAM-allokering. Dessa optimeringar innebär att upp till 44 appar kan vara aktiva i bakgrunden (med 16 GB RAM).

OnePlus 11 5G är byggd för att ge en snabb och bekymmersfri upplevelse som varar länge. Mobiltelefonen är den första från företaget som kommer att få fyra stora OxygenOS-uppdateringar och fem års säkerhetsuppdateringar.

Laddaren till OnePlus 11 5G

Laddaren som följer med OnePlus 11 5G är en 100 W SUPERVOOC Endurance Edition laddar mobilen fullt på bara 25 minuter. Mobilen har också fått TÜV Rheinland-certifiering för ”Safe Charging and Usage”, vilket säkerställer krav på verklig tidstemperaturövervakning under laddning, falltester, tryck- och kompressionstester samt drift vid både höga och låga temperaturer i torra, fuktiga och dammiga miljöer.

Skärmen i OnePlus 11 5G

Skärmen på OnePlus 11 5G är en 6,7 tum 2K 120 Hz Super Fluid AMOLED-skärm med LTPO 3.0 på 2K 120 Hz. LTPO 3.0 är en egenutvecklad teknologi som sparar energi och anpassar uppdateringsfrekvensen efter den specifika användaren, vilket säkerställer lyhördhet och precision vid beröring samt strömeffektivitet.

OnePlus 11 5G är dessutom en av de första Android-smartphones som kommer med Dolby Vision HDR-teknik. OnePlus 11 5G är även utrustad med de dubbla ”Reality”-högtalarna och stödjer Dolby Atmos som tar ljudupplevelsen till nästa nivå, både via de inbyggda högtalarna eller genom Bluetooth-hörlurar.

Kameran i OnePlus 11 5G

Den nya mobilen är utrustad med ett trippelkamerasystem. Kärnan i kamerauppsättningen är en 50MP IMX890-sensor, speciellt utvald för att ta bilder med högt dynamiskt omfång med en optisk bildstabilisator (OIS). Huvudkameran möjliggör mer ljusintag och gör det möjligt för användaren att ta ljusare och skarpare bilder samt spela in video i svagt ljus och motljus. Huvudkameran kompletteras av en 115° 48MP ultravidvinkelkamera och en IMX709 32 MP porträttobjektiv, som hjälper användaren att ta fantastiska DSLR-liknande porträtt.

Dessutom är OnePlus 11 5G utrustad med den senaste iterationen av TurboRAW HDR, OnePlus egenutvecklade HDR (High Dynamic Range)-teknologi, som hjälper till att fånga scener med orörd HDR-tydlighet över ett brett dynamiskt område.

Samarbetet mellan OnePlus och Hasselblad fortsätter med OnePlus 11 5G och Natural Colour Calibration with Hasselblad-funktionen levererar branschens ledande färgvetenskap. Dessutom har en 13-kanals multispektralsensor för att identifiera ljusfärger introducerats på OnePlus 11 5G för en bredare spektralanalys av ljus.

Hasselblads porträttläge hjälper användaren att enkelt ta bilder med nästan DSLR-liknande djupspårning, naturlig bokeh och ljusflimmereffekter. Resultatet är benchmarkat mot Hasselblads strikta standarder för att uppnå perfekta porträtt och simulerar fantastiska professionella porträtt tagna av en äkta Hasselblad-kamera utrustad med XCD 30mm och 65 mm-objektiv.

Mjukvaran i OnePlus 11 5G

OnePlus 11 5G och OxygenOS 13 har fått intuitiva AI-funktioner som lär sig användarvanor och kan därmed förutse vissa åtgärder vid framtida användning. Detta omfattar HyperBoost Gaming Enginge, vars maskinlärningsteknologi aktivt lär sig och anpassar sig till användarens spelstil.

Designen på OnePlus 11 5G

OnePlus 11 5G är designad för att sticka ut. Det är en fortsättning och en vidareutveckling av OnePlus 10 Pro’s design för att kunna leverera en klassisk enkel och elegant design. OnePlus 11 5G har en K-formad kurva längs kameraarrangemanget som gör modulen mer levande.

OnePlus 11 5G finns i två färger – Titan Black och Eternal Green, som är inspirerade av svarta hål respektive nyanserna av regnskogens skymning. För att stå emot tapp och annan påverka på skärmen kommer OnePlus 11 5G med Corning, Gorilla, Glass Victus.

Priser och tillgänglighet för OnePlus 11 5G

I Sverige börjar OnePlus 11 5G att säljas den 16 februari kl 10:00. Enheten kommer att kosta 9 990 kronor för 8+128 GB och 10 890 kronor för 16+256 GB. OnePlus 11 5G finns att förbeställa från och med idag och på alla förbeställningar medföljer deras senaste inear-hörlurar OnePlus Buds Pro 2 utan kostnad.

Vi återkommer inom kort med en recension av OnePlus 11 5G och ett litet resereportage från lanseringen i New Delhi!

Källa: Pressmeddelande

Galleri

meh

Man undrar om OnePlus kan komma igen? Jag tror inte riktigt det, de har förlorat alla USA operatörer. Mjukvarumässigt verkar den ha en del egenheter som jag tror man skulle störa sig på. En ok mobil i och för sig, men jag tror inte de får till samma succé som tidigare:

Kör de inte ColorOS nu? Bara det är skäl nog för mig att aldrig överväga en enhet från OP igen.

Oxygen OS var ju den enda anledningen man valde OnePlus tidigare.

1 gillning

Ja det verkar ColorOS fullt ut numera.

1 gillning

Ser potential med ColorOS, dock en hel del som måste göras och vet inte hur villiga OP är nu när de inte är de enda i flottan... MKBHD var ju ändå försiktigt optimistisk.

Skriver detta från min Oxygen OP6 som vägrar bli seg eller gå sönder, så jag får anledning att köpa något modernt flaggskepp. Innan denna köpte jag ALLTID nytt flaggskepp vartannat år minst. Tiden går fort.

1 gillning

Undra vad dom får pröjsa för att ha Hasselblad.

DJI Mavic 2 Pro drönare har också Hasselblad kamera men det är inte vad jag kallar Hasselblad kvalité. Tror de hänger på lite här och där för att inte bli bortglömda då de flesta inte har råd med deras vanliga kameror/optik.

2 gillningar

Typ så, som mest så har Hasselblad tipsat om lite mjukvarujusteringar, om ens det, kanske bara är varumärket som exponeras och som det betalas för. Ungefär som andra tillverkare som använt Carl Zeiss-branding osv.

1 gillning

Ja det är väl något märke som använder Leica?

Carl Pei kollar in den:

1 gillning