Fjärde generationens Echo Dot kan nu detektera rörelse

Från sajten:
image

Vid sitt event i september presenterade Amazon möjligheten att detektera rörelse i ett rum via Echo Dot. Nu rullas denna funktion ut till kompatibla Alexa Echo Dot-högtalare.

Amazon presenterade möjligheten att detektera rörelse i ett rum via ultraljudsteknologi för deras smarta högtalare, Echo-högtalare. Det är fjärde generationens Echo och Echo Dot-högtalare från Amazon som nu får denna funktion. Denna hittas under inställningen “Motion Detection” och kan aktiveras eller avaktiveras där. Ultraljudstekniken i högtalarna kan detektera och analysera om det finns någon i ett rum där denna finns placerad och då sätta på eller stänga av exempelvis anslutna enheter som belysning.

I Alexa-appen kan du också göra inställningar för vad som ska hända om rörelse detekteras. Skapa en rutin som startar din Fire TV eller tänder belysningen runt om i hemmet för att avskräcka inkräktare eller använd funktionen för att tända belysningen eller spela upp musik i rummet när någon boende kommer in i detta. Belysningen släcks och musiken stoppas sedan när ingen rörelse detekteras vilket är bra för miljön då inga lampor är tända i onödan.

Tycker du att det är användbart med rörelsedetektering i en smart högtalare?

Källa: The Verge