Fixa till ett smartare inomhusklimat med eeese

Från sajten:
image

Varumärket eeese vill med sina produkter hjälpa till att förbättra ditt inomhusklimat. Oavsett om du har torr eller smutsig luft eller om luftfuktigheten hemma hos dig skulle behöva lite hjälp på traven så finns det flera olika produkter att välja på som löser det hela för dig. Företaget har lagt fokus på funktionalitet och skandinavisk design så att produkterna passar in i våra hem.

När situationen med Covid-19 ser ut som den gör så fortsätter många av oss att arbeta hemifrån vilket innebär att vi spenderar mer tid i hemmet nu än någonsin tidigare. Detta innebär också att vi behöver vädra oftare, rensa ut dålig luft och se till att den miljö vi vistas i är så optimal som möjligt, allt för vårt välbefinnande. eeese är ett danskt företag som har ett antal olika produkter ute på svenska marknaden via olika återförsäljare och här finns något för såväl mindre som större hem.

Luftfuktaren Adam från eeese

Luftavfuktarna Emil, Carl och Adam

Upplever du att du har problem med alltför mycket fukt i luften kan det vara läge att åtgärda detta snarast. För mycket fukt leder till mögel och sämre luft när du andas i hemmet. Tillhör du dem som hänger våt tvätt runt om i hemmet så påverkar detta luftfuktigheten och kan på sikt påverka din hälsa. Under denna betydligt blötare period på året så ökar också förekomsten av blöta kläder hemma som behöver torka men som under tiden ökar luftfuktigheten hemma hos dig. Du kan avhjälpa det hela med en luftavfuktare och i utbudet från eeese finns ett par varianter av luftavfuktare som passar olika rumsstorlekar:

  • Emil 10 & 12 L: automatisk avfuktning, torkläge för kläder, LED-display med soft-key, automatisk omstartsfunktion och avstängning när vattenbehållaren är full, tvättbart luftfilter
  • Carl: stor vattentank med automatisk avstängning när behållaren är full, wifi, 2-i-1-hybrid avfuktare och luftrenare med HEPA-filter, LED-display med funktionstangent och timer
  • Adam: wifi, tystgående 42 dB, automatisk avfuktning, torkläge för kläder, LED-display med funktionstangent, automatisk omstartsfunktion, köldmedium R290 gas, tvättbart luftfilter, timer

Luftrenare Freia från eeese

Luftrenarna Freia och Vigga

För dig som tycker att luften inomhus behöver renas så har marknaden på sistone översvämmats av flera olika lösningar till bra priser. Även för de som har problem med allergier har luftrenare visat sig kunna mildra symptomen av dessa vilket väl får anses vara positivt. En luftrenare är dessutom effektiv för att snabbt ta bort matos eller andra starka dofter som sprider sig i hemmet annars. Kan vara skönare att starta luftrenaren än att fixa korsdrag när det är minusgrader ute. Luftrenaren Vigga har dessutom ett högt CADR-värde (Clean Air Delivery Rate) på 400 vilket får anses vara bra, ju högre CADR-värde desto bättre.

  • Freia: För-filter & HEPA-filter, UV-C-ljus, 3 olika hastigheter, minimerar besvär från allergener, pollen och partiklar från husdjur, reducerar halterna av VOC och andra giftiga ångor
  • Vigga: HEPA-filter, wifi, 3hastighetsinställningar, minimerar besvär från allergener, pollen och partiklar från husdjur, 3 timerinställningar, indikator för filterbyte

Luftrenaren Vigga använder appen Smart Life och via stöd för IFTTT så kan du integrera den på olika sätt i ditt smarta hem så att luften blir optimal utan att du behöver tänka på det.

Luftrenare Martha från eeese

Luftfuktaren Martha

För dig som vill kombinera funktionalitet och inte ha flera olika produkter som tar plats så har luftfuktaren Martha även möjlighet att rena luften vilket kan vara bra för dig som har ont om plats hemma.

  • 2-i-1 luftfuktare och luftrenare
  • 8 nivåer för justerbar fuktighetsinställning
  • 3 nivåer för fuktutgångsinställningar
  • 3-i-1 förfilter, HEPA- och kolfilter
  • 1-12-timmars timer

De produkter som har stöd för wifi kan styras via Tuya och Deltaco så den händige och kreative kan säkert knåpa ihop automatiseringar som fixar luften på bästa sätt hemma via sin smartphone. Enligt uppgift ska det även gå att röststyra de uppkopplade produkterna med Google Assistent.

Hur har du som arbetar hemifrån märkt av skillnaden på inomhusluften och vad är ditt tips för att optimera denna?

Källa: eeese

Bara jag som läste “Fixa till ett smartare inomhusklimat med @Esse:wink:

1 gillning

Läste också det men jag fyllde min kvot med tramsiga kommentarer redan i måndags. Tror att @Esse avvaktar tills det finns en luftrenare från Huawei med HDMI 2.1 :wink:

2 gillningar

Jag är mest förundrad över att folk köper dom här produkterna fast dom inte har några problem med luftkvalitén eller några medicinska besvär.

Många av tillverkarna av dessa produkterna är ju kinesiska där luften kanske inte är så bra i städerna där.

Håller med.

Men jag har inte testat någon själv, kanske blir som att bo på en alptopp med kristallklar luft. =)

Jo då, sedan tänkte jag tanken varumärkesintrång :smirk:

Du får något som påminner om alptopp om du kör på maxinställningarna men då är de inte särskilt tysta.

För mig hjälper luftrenare under värsta pollensäsongen. Övriga tiden av året tror jag de gör minimal skillnad.

1 gillning

Hjälper frugan här med under pollensäsongen, har 2st luftrenare, en i sovrummet och en i vardagsrummet.