Fitbit lanserar två nya smarta klockor

Från sajten:
image

Igår höll Fitbit ett event där det presenterades en hel del godbitar.

Fitbit slog på stortrumman och presenterade Fitbit Sense, Fitbit Versa 3 och Fitbit Inspire HR 2.

Fitbit sense

Product laydown photography for Fitbit Sense.

Fitbit Sense är den mest intressanta av klockorna med en EDA sensor (elektrodermal aktivitet). Fitbit säger sig med EDA sensorn kunna detektera stress. Detta sker genom att placera handflatan på klockans yta varpå den skannar av elektriska förändringar på huden. Fitbit Sense har en temperaturmätare som mäter kroppens temperatur, en pulsmätare. och en EKG mätare. Genom att se på variationer i puls, andningsfrekvens och SpO2 (blodsyrenivå) i nya Health Metric Dashboard så hoppas Fitbit på att ska kunna använda det till att ökat vårt välbefinnande. Dock verkar det som att vi får vänta på flera av funktionerna i Sverige tills dess att funktionerna gått igenom testning för att bli godkända här. Klockan har sex dagars batteritid och med bara 12 minuters snabbladdning så ska vi få tillräckligt med kräm så att vi klarar en hel dag.

Fitbit själva har haft igång ett projekt för att kunna upptäcka Covid19 i ett tidigt stadie genom att kolla av kroppstemperatur men det går givetvis att användas för att hålla koll på feber och menstruationscykel.

Fitbit Versa 3

Product laydown photography for Fitbit Versa 3.

Fitbit Versa 3 är den andra klockan som fått sig en uppdatering. Nu liknar den Sense med magnetisk laddning, snabbladdning men den har även fått en egen GPS inbyggd. Tidigare har Versa varit beroende av att en mobiltelefon ska följa med för att få in GPS. Det här steget var att vänta efter att deras Fitbit Charge 4 fick inbyggd GPS.

Fitbit Versa-serien har tidigare haft röstassistenten Alexa inbyggd men kommer med Versa 3 får tillgång till Google Assistant. Klockan kommer även ha möjligheten till att svara när det ringer genom bluetoothkoppling till mobiltelefonen. Versa 3 får också tillgång till Fitbits PurePuls 2.0 och Zone minutes.

Fitbit Inspire 2 har fått sig en uppdatering i form av 10 dagars batteritid, Active Zone Minutes och med Inspire 2 så kommer det ett års Fitbit Premium.

Fitbit Inspire HR 2

Fitbit Inspire HR 2

Med Fitbit Sense och Versa så ingår det sex månader Premium abonnemang där vi får tillgång till många av uträkningarna av våra insamlade data och rekommendationer om åtgärder för att förbättra våra resultat.

Priser:
Fitbit Sense: 3499 SEK, tillbehör 199 – 549 SEK
Fitbit Versa 3: 2499 SEK, tillbehör 199 – 549 SEK
Fitbit Inspire HR 2: 999 SEK, tillbehör 199 SEK – 649 SEK

Fitbit Premium kostar 99 SEK/månad eller om man tecknar för ett helt år för 899 SEK

Fitbit har även påbörjat ett samarbete med Pendleton, Victor Glemaud och Kim Shui för stilrena armband som passar alla och inget kön.

Fitbit Versa 3

Product render of Fitbit Versa 3, Victor Glemaud knit Chevron Red/Gold and Soft Gold.

Se även vår recension av Fitbit Charge 4