Fitbit Charge 5 är fullproppad med sensorer

Från sajten:
image

Fitbit fortsätter att satsa på att hälsa och styrka. I och med omställningarna vi alla fått göra under den senaste tiden på grund av pandemin som härjar så har Fitbit omvärderat styrka till att inte bara handla om kroppens fysiska styrka utan även om sinnets styrka.

Lifestyle photo of Fitbit Morgan.

Charge 5 kommer fokusera än mer på hälsa, stress, hjärta, sömn och allmänt välbefinnande. Utsidan av Charge 5 är en stor AMOLED färgskärm, tunnare än föregångaren och högre ljusstyrka än förra generationen Charge.

Charge-serien går under det vi kallar för aktivitetsarmband. Från början något som vi hade för att räkna steg. Men med Charge 5 så ser det ut som att vi börjar sudda ut gränserna mellan aktivitetsarmband och smartklocka. Det här aktivitetsarmbandet har fler mätinstrument än flera av de dyrare klockorna på marknaden.

Aktivitetsarmbandet innehåller en EDA-mätare, inbyggd GPS, V02 Max, EKG-mätare, Pulsmätare, automatisk träningsregistrering, uppskattning av Vo2 Max, Sp02, sömnmätare och hudtemperatursmätare.

Fitbit_Charge_5_Render

Med förra årets produktlinje så tryckte Fitbit mycket på deras prenumerationsmodell. Även om deras klockor och aktivitetsarmband går att använda utan prenumerationsmodell så ger deras premiumabonnemang en större insikt i ens samlade hälsa och använder alla de ovan nämnda mätarna för att varje morgon ge en skattning (Score) av hur hårt, eller inte hårt vi kan pressa kroppen under dagen. Med premium ska vi kunna få förslag på olika träningsprogram och Fitbit knyter allt fler träningsprogram till sig som deras premiumkunder får tillgång till. Några av träningsprogrammen kommer från Daily Burn, barre3, obé och senaste i raden är LES MILLS.

Fitbit har byggt in en EDA-skanner i aktivitetsarmbandet, EDA-skannern mäter Electrodermal activity. vilket förenklat översatt till svenska blir ett mått på hur svettiga vi är om händerna. En EDA mätare kan upptäcka små förändringar på huden. Den här förändringen har vi kopplat till det sympatiska nervsystemet och på så sätt gör vi antagandet om att ökad svett är lika med stress. EDA-skannern kom redan i Fitbit Sense förra hösten och sedan lanseringen har Fitbit sett att 70% av användarna har minskat sin hjärtfrekvens under de två minuter som varje EDA skanning tar.

Product render of Fitbit Morgan, 3QTR view, in Lunar White and Soft Gold.

Fitbit har även knutit flerakända mindfulness-märken och experter till sig, till exempel Ten Percent Happier, Deepak Choprasom och nu även Calm. För att ta del av detta så behövs ett Premiumabonnemang

Charge 5 har även den Fitbit Pay för kontaktlös betalning, kopplad till en telefon så kommer vi kunna se notiser och kopplad till en android-telefon kommer vi även kunna ta emot och svara på inkommande telefonsamtal.

Charge 5 kommer finnas i butik för 1799 kr, vilket innefattar sex månaders Premiummedlemskap, både för nya och återkommande kunder. Från och med idag kan du förbeställa Charge 5 på Fitbit.com.

1 gillning