Fitbit Charge 4 lanserad

Fitbit har i dag lanserat nyheterna för 2020.

Det är en uppdaterad version av Fitbit Charge som vi får se. Namnet blir Charge 4 och utseendet är det samma som föregångaren Fitbit Charge 3. Vad som är nytt i Fitbit Charge 4 är att den nu har blivit med GPS och träningszoner.

Fitbit gör allt för att få ut så mycket som möjligt av GPS och lanserar i dag även en hel del nya funktionen till deras stora Fitbit plattform.
Det första är Active Zone Minutes, som är en ny mätmetod för att faktiskt ge en mer korrekt feedback till användarna kring deras rörelse.

Active Zone Minutes baseras på rekommendationer från ledande hälsoorganisationer inklusive Världshälsoorganisationen WHO, American Heart Association och det amerikanska hälsodepartementet, som rekommenderar 150 minuter av måttlig till intensiv aktivitet varje vecka.

charge4-rosewood-rosewood-gradient-2

 

Fitbit räknar nu ut dina personliga träningszoner som baseras på ålder och vilopuls på morgonen. Den uppdateras kontinuerligt utifrån vad vilopulsen varit på morgonen.

Det finns tre olika zoner att röra sig mellan, fettförbränning-, puls- och topp-zonen. Så fort vi kommit upp över fettförbränningszonen så kommer vi få dubbla poäng. Det vill säga att en timmes promenad med hunden räknas som 60 minuter/ 60 poäng medan en löptur med hunden på 30 minuter också ger 60 poäng.

Det går nu att efter en löprunda, med hjälp av GPS och registrering av pulszoner, se var någonstans längs löprundan som det var mest ansträngande. Ytterligare en ny funktion som vi gillar är att Fitbit nu kan märka av automatiskt om vi är ute och rör på oss, så har vi glömt sätta igång registrering av ett löppass så finns det redan registrerat.

Eftersom fysisk aktivitet ser annorlunda ut för alla har Fitbit utvecklat Active Zone Minutes som hjälper dig att förstå hur din aktivitet bidrar till din allmänna hälsa, utöver antalet steg du tar. Med Fitbits PurePulse® 24/7 pulsregistrering använder Active Zone Minutes dina personliga pulszoner för att registrera din prestation under alla pulshöjande aktiviteter – allt från HIIT-pass till poweryoga eller en rask promenad. Få poäng för varje minut av måttlig aktivitet i fettförbränningszonen och dubbla poäng för intensiv aktivitet i puls- och toppzoner

charge4-storm-blue-black-gradient-2

Fitbit är också medvetna om att fysisk aktivitet leder till bättre sömn som leder till bättre immunförsvar så även vid sömnregistreringen får vi se nya funktioner. Smart Wake är funktionen som räknar ut när du inte längre är i djupsömn och väcker dig då innan du hinner gå in i djupsömn igen.

Sömn är en viktig del för din allmänna hälsa, ditt välbefinnande och ditt immunförsvar. I Charge 4 ingår Fitbits ledande sömnfunktioner som kommande Smart Wake. Denna funktion har tidigare bara funnits på Fitbits smartklockor. Smart Wake använder maskininlärning för att väcka dig under en optimal tid av din sömncykel.

Fitbit Pay som är Fitbit egna kontaktlösa betalningsmetod kommer detta året till alla versioner av Charge.

charge4-black-black-gradient-2

Priserna är 1699 för Classic modellen och 1899 för special edition.
Färgerna är Black och Rosewood, och Granite Reflective Woven/Black för Special edition modellen. Senare i år kommer färgen Blue Storm att lanseras.

Fitbit Charge går att köpas hos Webhallen redan nu 20 april kommer den gå att köpa i handeln.