Fibaro i samarbete med Heatit kring uppvärmning

Från sajten:
image

Fibaro och Heatit fördjupar sitt samarbete och lanserar fler smarta produkter för värmestyrning. Nu ska det bli enklare att spara energi i våra smarta hem.

Fibaro som numera är en del av den italienska koncernen Nice har samarbetat med norska företaget Thermo-Floor. Nu utvecklas samarbetet än mer och nu sker ett tillskott av fler produkter för det smarta hemmet under varumärket “Heatit”. Som namnet föranleder så handlar det om produkter för värmestyrning och produkterna kommer att utöka erbjudandet för Nice via varumärket Fibaro och ge kunderna möjligheter att spara energi på ett smart sätt.

Med produkterna från Heatit ska det bli enklare för slutkonsumenten att styra och automatisera värmesystemen hemma, oavsett vilken typ av uppvärmning som används. I nuläget ser det ut som att produkterna från Heatit kommer att distribueras på den polska marknaden via Fibaros etablerade nätverk av återförsäljare.

Produkterna som nämns är:

  • Heatit Z-Temp2, batteridriven termostat för vattenburen uppvärmning
  • Heatit Z-TRM3, termostat för elektrisk golvvärme
  • Heatit ZM Thermostat, termostat för anslutning till extern kabelansluten sensor
  • Heatit ZM Single Relay, för väggmonterad styrning

Precis som produkter från Fibaro så är det Z-Wave som används av Heatit.

Källa: Pressmeddelande

Jag tänker att om Plejd får ordning på Homekit-stödet och släpper sin TRM-01 väggtermostat så borde de kunna muta in denna marknad ganska bra. Men inget går ju fort på Plejd som bekant :frowning: