Fiat 500 3+1

Från sajten:
image

Med senaste Fiat 500 modellen installerades ett baksäte som var väldigt svårt att komma till. Efter att kritikerna fått sina röster hörda så valde Fiat en lösning som kan få ögonbryn att höjas.

Fiat 500 (1936- )

Fiat 500 är en kultförklarad bil tack vare bland annat medverkan i flera filmer och är dessutom väldigt eftertraktad i Italien (som är Fiats ursprungsland) för att den är liten och smidig. Modellen har tillverkats från 1936 och blivit nedlagd och pånyttfödd flera gånger sedan dess.

Fiat 500 (2021)

Med kraven på biltillverkare och önskemål från kunderna om att göra bränslesnåla bilar har nu Fiat valt att elektrifiera 500:an. Dessutom har man gjort en speciell lösning, inspirerad av Fiat 500 från 1957. Detta då tidigare kunder och kritiker inte varit nöjda med baksätets utformning eller rättare sagt in och ut steg från baksätet. Fiat har valt att hänga en liten dörr med gångjärnen bakom dörren istället för framför för att kunna hålla vikten nere och för att hålla designen ren.

Det ger ett speciellt intryck men gör även bilen väldigt rymlig och ljus invändigt. Den lilla dörren ökar vikten på bilen med 30kg. Dock utan att påverka köregenskaper eller förbrukningen. Om denna bil någonsin kommer till länder med vänstertrafik återstår att se men som det är just nu så skulle bakdörren som endast finns på högersidan innebära att man kliver rakt ut i trafiken.

Eldrift

Bilen kommer att finnas med alternativet 100% som enligt Fiats beräkningar bör räcka med upp till 460km i ren stadstrafik och 320km blandad körning.

Interiör

Insidan av nya 500:an är avskalad och består av en 7″ skärm för föraren och en 10,25″ skärm för infotainment systemet. Detta system stödjer både Apple CarPlay och Android Auto. GPS navigation med trafikinformation som även visas i den lilla displayen.

Pris och tillgänglighet

Priset på den nya Fiat 500 kommer att vara 409.900 kr för den cabriolet-versionen och 384.900 kr för sedan-versionen. Den nya modellen som går under benämningen “la prima” kommer att tillverkas jämsides med föregående modell som kommer få benämningen Classic.

Coolt!
Men jag är å andra sidan svag för Fiat 500.

Bara att hänga på låset 2021 så miljöbilspremien inte tagit slut :slight_smile: