FBI får fram IP-nummer från TOR men berättar inte hur

Från sajten:
image

FBI har enligt uppgift lyckats avanonymisera en Tor-användare som en del av ett pågående fall gällande anti-terroristm.

Tor, förkortning för “The Onion Router”, är en webbläsare som krypterar en webbanvändares trafik och sedan studsar runt den genom en serie “reläer” eller noder för att dölja spåret av aktivitet. Tor har dock varit känt för att ha sårbarheter som kan leda till avanonymisering.

I just det här fallet är det individen Muhammed Momtaz Al-Azhari från Tampa, Florida som åtalades 2020 för att ha försökt ge stöd till ISIS. Enligt USAs regeringen är Al-Azhari “en ISIS-anhängare som planerade och försökte utföra en attack på uppdrag av terroristorganisationen”. En del av regeringens fall mot Al-Azhari handlar just om hans användning av Tor för besöka vad som ska ha varit en ISIS-relaterad webbplats. Detta innan den planerade attacken.

Enligt Gizmodo är det inte klart hur FBI kunde få Al-Azharis riktiga IP-adress, som visade sig vara hans mormors IP-adress då han vid tillfället bodde hos henne. När nu Al-Azharis försvar har bett FBI att avslöja sina tekniska metoder för att få fram Al-Azharis IP-adress säger FBI ingenting om hur de fått fram IP-adressen.

FBIs metoder har varit under lupp tidigare när det kommer till juridiken som omgärdar dem. 2015 använde FBI sina cyberkunskaper för att ta över och tillfälligt driva en webbplats för barnpornografi, “Playpen”, i ett försök att avslöja vilka besökare sidan hade. Operationen, som varade i mer än en vecka och kallades “Operation Pacifier”, ledde slutligen till arresteringen och en fällande dom för webbplatsens skapare men väckte starka motreaktioner för FBIs metoder.

Via: Motherboard

Tur han stavade utan H annars hade man ju blivit orolig. :joy::joy:

Jag skulle aaaaldrig berätta hur jag gör.

Golare har inga polare, det är sedan gammalt :joy:

Har man alphabet agencies på sig så har man stora problem och bör gå off-grid totalt!

För dom flesta är dock Tor ganska säkert!