Fastly förvärvar utvecklarplattformen Glitch

Från sajten:
image

Plattformen Glitch med mer än 1,8 miljoner utvecklare köps upp av edgecloud-plattformen Fastly.

Nu meddelas det att Fastly, som anses vara världens snabbaste edgecloud-plattform köper utvecklarplattformen Glitch. Plattformen Glitch har mer än 1,8 miljoner utvecklare som skapar appar. Affären för samman kraftfull prestanda från Fastly med användarvänlighet och hastighet hos Glitch.

Artur Bergman Fastly

I ett uttalande från Artur Bergman, Chief Architect på Fastly (bilden) säger han:

– Fastly grundades av utvecklare och för utvecklare. Tillsammans med Glitch tar vi ett viktigt steg för att göra det lättare för våra kunder att skapa i ett layer de inte kunnat komma åt tidigare. Det här förvärvet för samman två av världens bästa ekosystem för apputveckling och skapar på så sätt en enda sömlös utvecklarupplevelse för att leverera säkra, pålitliga appar i stor skala och av världsklass.

När Glitch och Fastly har integrerats, ska utvecklare kunna dra nytta av en “Yes code”-miljö som kan ta devs från Hello World till att distribueras snabbt och globalt. Dessutom kommer teamet på Glitch att bilda ett nytt Developer Experience-team inom Fastly, som kommer att dra nytta av sin expertis för att skapa ett stort utbud av verktyg och resurser för användare: från startappar till bloggar, tutorials och föredrag.

Fastly är fast beslutna att behålla det livfulla Glitch-communityt som det är och kommer att arbeta tillsammans med Glitch för att ytterligare stärka plattformen genom djupare tekniska integrationer. Användare hos Glitch kan fortsätta att samarbeta och dela kod inom communityt, precis som de gör idag.

Källa: Pressmeddelande

Vad är ett edgecloud har jag alltid undrat? Ett moln som är lite edgy liksom?

Typ så. :joy: