Får det vara en liten robot om du är ensam?

Från sajten:
image

Vi såg idén för ett tag sedan om en partner till ensamma katter. Nu tar de nya tag och vill vara länken mellan dig och de dina när du är borta.

Företaget Enabot kör just nu en ny kampanj på Kickstarter för sina två små robotar EBO AIR och EBO SE. Det är en liten rullande robot med inbyggd kamera som kan köra runt i hemmet och visa upp familjemedlemmar eller husdjur. Enabot kallar sin robot för en smart kompanjon och försöker sälja in den som en oumbärlig produkt som gör saker du inte kunnat drömma om tidigare. Nåja, se den som en FaceTime på hjul – fast lite mobilare och mångsidigare.

Roboten är byggd så att den alltid hamnar på hjulen om den skulle bli omkullknuffad. Den har ett inbyggt batteri och hittar tillbaka till sin laddstation vid behov. Inbyggda sensorer ser till att den inte åker ut över trappkanter, bordsskivor och andra nivåskiljande ytor.

Via den tillhörande appen kan du jaga runt efter barnen i hemmet när du är på resande fot. Samtidigt får du ett annorlunda perspektiv eftersom allt filmas från marknivå i hemmet, kanske något man får vänja sig vid… Robotarna ansluts till ditt wifi-nätverk, precis som så mycket annat och den har lokal lagring för de bilder som tas. Tvåvägskommunikation bjuder in till lite kommunicerande, även om de inte är i närheten av sin mobil.

Med mörkerseende och mobilitet kan de även användas för att övervaka ditt hem när du inte är hemma.

Blev du sugen på en så startar priserna på 660 SEK och de har redan samlat in en hel del pengar på sin idé. Sugen?

Källa: Kickstarter