Facebook tar tid på sig att rulla ut App Tracking Transparency

Från sajten:
image

Facebook har bekräftat att Apples nya App Tracking Transparency funktion kommer att rullas ut i deras app. Även om lanseringen av funktionen kommer ta ett par veckor.

Notisen som dyker upp gällande spårandet av användaren har börjat rullas ut under måndagen. En del användare har redan fått den men det kan dröja flera veckor innan alla användare har fått tillgång till att välja eller välja bort att bli spårade av Facebook utanför deras egna app. Detta säger Facebook till CNET.

“Vi kommer att börja rulla ut meddelandet till iOS 14.5-användare idag, men vi kommer att rulla ut meddelandet under några veckor, så inte alla berättigade användare kommer att se meddelandet direkt”, säger en talesman för Facebook. “Vi ökar sakta denna lansering globalt för att säkerställa att allt fungerar som förväntat.”

Utifrån de skärmdumpar som cirkulerat om notisen från Facebook så kommer vi som användare få så lyder meddelandet att insamlad data används för att visa personliga annonser, hålla Facebook gratis och stödja företag som är beroende av annonsintäkter.

Facebook har tydligt visat på motstånd mot att införa App Tracking Transparency och påstår att införandet av funktionen kommer slå hårt mot tillväxten hos småföretagen.

Hör Thor Lindholm och Peter Esse diskutera detta i senaste avsnittet av Teknikveckan Podcast