Facebook fick böter på fem miljarder dollar för Cambridge-skandalen

Från sajten:
Facebook fick böter på fem miljarder dollar för Cambridge-skandalen | Teknikveckan


image

Att inte behandla sina användares personuppgifter rätt blev en dyr historia för Facebook som idag fick rekordböter på hela 5 miljarder dollar på grund av Cambridge Analytica-skandalen.

Den amerikanska federala handelskommissionen FTC meddelade att detta var en markering för att få Facebook att ändra hela sin integritetskultur och se till att detta inte sker igen. Det skickar även en signal till andra bolag som har hand om mycket persondata. Bötesbeloppet har FTC och Facebook tillsammans gjort en uppgörelse om och de ska även tillsätta ett oberoende integritetsråd som ska granska hanteringen av alla personuppgifter.

Det slutar dock inte där utan Facebook ska även betala 100 miljoner dollar till U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) då de inte agerade snabbare kring Cambridge Analytica-skandalen och meddelade att persondatan kan ha läckt ut. Detta är den högsta boten ett techbolag någonsin har fått och den näst största har Google fått och den var på 22,5 miljoner dollar.

Via SvD

 

Jag tycker det är lite knäppt vart de här pengarna går, rätt in i statskassan…?
De borde fördelas ut på de användare som är drabbade, det är ju pga dem som FaceBook har fått böterna! Men det är väl därför det kallas böter och inte skadestånd.

Just precis!