Få gröna fingrar i Apple HomeKit

Från sajten:
image

Att automatisera saker och ting i våra hem är ju riktigt kul och trevligt men var går gränsen för vad vi vill få in i våra ekosystem? En liten odling av kryddor, örter, blommor, frukt och grönsaker – är det lönt?

SmallGarden by ēdn vill nu få oss att odla kryddor i hemmet vilket ser trevligt ut och har en positiv inverkan på miljön (närodlat). Liksom andra liknande produkter på marknaden så handlar det om att du köper små “pods” som du sedan vattnar och belyser varpå det börjar växa i dessa.

Detta är ingen nyhet och har funnits ett tag på marknaden men nu meddelar SmallGarden by ēdn att de har stöd för Apple HomeKit i sin lösning. Deras produkt rymmer upp till 10 plantor vilket ju är trevligt för den som vill ha lite färska kryddor eller annat grönt till maten. Ljuset i denna fås från en LED-strip som är placerad över plantorna och som även kan användas som handtag om du vill flytta runt din odling.

SmallGarden By ēdn

Podsen som du odlar i innehåller redan näringsämnen så allt du behöver göra är att tillsätta vatten lite då och då. Eller se till att det finns vatten, via appen så kan vatten tillföras via en inbyggd behållare.

SmallGarden By ēdn

Vad är då det smarta här? Bra fråga men enligt företaget bakom produkten så kan den få åtkomst till Hem-appen och exponera denna i HomeKit, allt som behövs är en wifi-uppkoppling. Vad det egentligen handlar om är att LED-stripen exponeras i HomeKit så inget jättemagiskt …än. Företaget sägs vara i samtal med Apple om att få in deras sensorer i HomeKit så vi får se vad detta kan innebära för framtida hemodlingar. Det kan ju vara så att vi framöver kan se fuktighet i jorden vilket kan trigga vattning – det finns säkert en del intressanta möjligheter här.

Än så länge säljs den bara i USA till ett pris av $199 och ett 10-pack med poddar säljas för $25.

Källa: HomeKit News