Ezviz lanserar säkerhetskamera med stöd för Apple Home

Från sajten:
image

På IFA 2023 visade Ezviz upp en ny säkerhetskamera med stöd för Apple Home. Säkerhetskameran är av typen Pan/Tilt för bättre översikt i hemmet.

Vid vårt besök på IFA 2023 besöktes elektroniktillverkaren Ezviz monter. Ezviz har en viss närvaro på den svenska marknaden men då endast med en bråkdel av alla de produkter som finns i deras portfölj. Utöver säkerhetskameror och produkter för det smarta hemmet erbjuder företaget även en del andra produkter som robotdammsugare, uppkopplade dörrlås, dörrvideoklockor, routers, switchar, skaftdammsugare och faktiskt även robotgräsklippare.

Det som dock fångade vårt intresse var det kinesiska företagets första säkerhetskamera som har stöd för Apple Home samt HomeKit Secure Video. Ezviz E6 har 3K-upplösning, mörkerseende, tvåvägskommunikation och möjligheten att panorera och tilta kameran (Pan/Tilt) i 360°.

Dessutom har kameran lite AI vilket innebär att den kan identifiera barngråt, larm från brandvarnare samt skilja på människor och djur för att undvika falska notiser när något händer. Den kan även detektera hundskall eller jamande från katter. En kul detalj är att om någon vinkar mot kameran startas ett videosamtal till din mobiltelefon. Ytterligare finesser är ett integritetsskydd samt auto-zoomspårning.

Ezviz E6 fungerar även med Google Home samt Amazon Alexa. Anslutning sker via Wi-Fi, både 2,4 samt 5 GHz fungerar. Det finns också möjlighet för lagring av inspelat material på ett microSD-kort om man inte vill använda HomeKit Secure Video eller företagets molntjänst.

Källa: Ezviz