ezlo lanserar nya hubbar för det smarta hemmet

Från sajten:
image

Genom åren har Vera varit en populär lösning för det smarta hemmet då den haft stöd för Z-Wave. Nu släpper moderbolaget ezlo ut nya hubbar på marknaden som även har stöd för Zigbee.

ezlo som varumärke har inte gjort någon märkbar närvaro på vår marknad men kanske blir det ändring på det nu. Företaget presenterar två nya hubbar inför CES 2021 som båda har stöd för Z-Wave och Zigbee, ezlo Secure och ezlo Plus. De gör det dessutom genom att stick ut hakan rejält – deras ezlo Secure sägs vara dubbelt så snabb som Samsung SmartThings v3 Hub och fyra gånger kraftfullare!

ezlo Secure

Denna hubb har dessutom stöd för 4G LTE samt inbyggt backup-batteri vilket innebär att dina automationer rullar på även om du drabbas av strömavbrott eller att ditt nätverk går ner. Just stöd för 4G LTE kan vara bra om du behöver utrusta sommarstugan med lite smart hem-teknik. Hubben har också en inbyggd siren som kan larma om något triggar denna.

Utöver stöd för Z-Wave och Zigbee finns även stöd för RF 345/433 MHz vilket innebär att du har stöd för ett stort antal befintliga produkter som finns ute på marknaden. Dessutom har ezlo Secure stöd för både Amazon Alexa och Google Assistent vilket möjliggör ytterligare styrning av wifi-anslutna produkter via Ezlo VOI. När det gäller stödet för Z-Wave så omfattar detta även den nya 700 Series Module-teknologin samt Z-Wave LR.

ezlo Plus

ezlo Plus

Här ser vi en elegant designad hubb som lovar snabbare, effektivare och personlig kontroll av det smarta hemmet. Den har precis som ezlo Secure möjlighet att styra och kontrollera både Z-Wave och Zigbee samt enheter som är anslutna via Google Assistent och Amazon Alexa, detta genom ezlo VOI-plattformen.

Produkterna ska börja leveras i februari och huruvida de dyker upp i Sverige återstår att se. ezlo Secure har ett riktpris på $199,95 och ezlo Plus $69,95.

Källa: ezlo

…och utan stöd för HomeKit?

Det är väl dessvärre så att Apple kräver att man kontrollerar hela kedjan - därför måste hub och sensorer/lampor/etc vara från samma tillverkare för att komma in.

Detta är emellertid en gissning utan någon som helst källor, men det låter logiskt.

Är det så?

Men borde inte Homey vara utan stöd för HomeKit i så fall?

Det är inte så mycket HomeKit som stödjer Homey som Homey använder inofficiella API:er och annat att ta sig runt det. Kan i teorin sluta fungera när som helst.

Ok, jag är på tok för dåligt påläst när det kommer till Homey och tog det mest som ett exempel på en produkt som inte har hela kedjan.

Men Homey använder då alltså en koppling till HomeKit likt Homebridge? En ”inofficiell” sådan?

Precis.

Ja, det är möjligt att det är som du säger.

Nej. Ezlo (Secure/Plus) är allt för omoget ännu,
Jag kör Ezlo Plus i Beta och hårdvaran är lovande men mjukvaran är för omogen. Den har fortfarande för stora brister och jag uppmanar er att vänta.

Tack för input!