Eve Window Guard håller koll på ditt fönster

Från sajten:
image

Tyska företaget Eve som tillverkar produkter för Apple HomeKit uppdaterar sin app och råkar läcka en ny produkt vid namn Eve Window Guard.

Detta är tydligen en produkt som det talats om i ett par år men som sedan föll i glömska. Nu har Eve i varje fall publicerat produkten på sin hemsida. Det rör sig om en sensor med inbyggt inbrottsskydd och denna kan monteras i fönsterramen för ökad säkerhet i ditt hem. Produkten är ett samarbete med ett annat tyskt företag EIMSIG och priset förväntas landa på €149,95 för dig som börjat fundera på att införskaffa en eller flera.

Eve Wndow Guard produkt

Sensorn kan självklart inkluderas i olika scenario och för dig som vill sova med fönstret i vädringsläge så kan detta ändå vara en del av ditt skalskydd vilket innebär att om någon försöker öppna det så kan din belysning tändas.

Känner av fönstrets läge

Den känner av om ditt fönster är stängt, öppet eller tiltat och kan dessutom detektera glaskross vilket ju är ytterligare en fördel. Kombinera med en Eve Thermo så sänks temperaturen om fönstret öppnas (vilket i sig också går att göra med Eve Door & Window Sensor.

Designen på sensorn innebär att den kan byggas in i vissa fönsterkarmar, allt beroende på vilken typ dessa är av. Eve Window Guard installeras med 4 skruvar och sägs passa de flesta fönster av europeisk standard.

Eve Home har nu en ganska bred portfölj av sensorer som kan hjälpa dig att hålla koll på ditt hem om faran skulle vara framme. Det är inte så länge sedan de släppte sin Eve Water Guard vilken är en väldigt trevlig produkt den också.

Källa: HomeKit News