Eve Water Guard finns nu med Thread

Från sajten:
image

Eve har nu lanserat sin uppdaterade vattenläckagesensor. Nya Eve Water Guard gör precis samma som den tidigare versionen men nu med Thread.

Tyska Eve presenterade för ett tag sedan nyheten om att deras vattenläckagesensor för Apple HomeKit, Eve Water Guard skulle uppdateras. Den stora skillnaden mellan den nya och den äldre är stödet för Thread. Eve Water Guard har en inbyggd siren på 100 decibel och blinkar rött vid detektering av vatten.

Det som skiljer Eve från andra vattenläckagesensorer som t ex Aqara Water Leak Sensor är att denna har en sensorkabel på 2 meter som kan förlängas upp till 150 meter för att täcka större ytor i hemmet.

Thread kompatibiliteten innebär snabbare responstider samt möjligheten att skicka vidare trafiken från andra Thread-enheter i ditt hem. Då denna är konstant ansluten till ett eluttag kan den också agera som Thread Router och hjälper till att bygga ut ditt Thread-nätverk.

Precis som med övriga Thread-kompatibla produkter från Eve ska denna kunna få stöd för Matter när detta lanseras senare i år. Dock återstår att se om kategoritypen vattenläckagedetektorer omfattas av Matter i första steget.

Det verkar dessvärre inte som att första generationen av Eve Water Guard kommer att kunna uppdateras OTA som en del av deras andra produkter kunnat göra tidigare.

Priset för nya Eve Water Guard ligger på EUR 99,95 och den kan köpas direkt från hemsidan hos Eve.

Källa: HomeKit Authority

Hur ser man om det är de nya versionen som man köper?

Bör finnas en Thread logotyp på förpackningen.