Eve uppdaterar Aqua med stöd för Thread

Från sajten:
image

Eve tuffar på och levererar sina uppdatering på löpande band. Nu är det Eve Aqua som via en uppdatering får stöd för Thread.

Tyska företaget Eve Systems som tillverkar produkter som fungerar exklusivt med Apple HomeKit arbetar vidare med stöd kring protokollet Thread. Idag släpptes en firmware-uppdatering till andra generationen av deras bevattningsenhet, Eve Aqua. Denna uppdatering ger stöd för Thread vilket framöver kommer att stabilisera och förbättra räckvidden mellan dina uppkopplade enheter i hemmet.

Just Eve Aqua har fått en del kritik då utkastaren för vatten ofta är placerad på en vägg dit räckvidden för Bluetooth varit bristfällig. Lösningen har varit att köpa deras Eve Extender som förlängt signalen och gett en stabilare uppkoppling. Tillhör du skaran av användare som har en eller ett par HomePod mini i hemmet och andra produkter som stöder Thread så bör problematiken med räckvidden försvinna i och med dagens uppdatering.

Sedan tidigare följande produkter från Eve stöd för Thread:

  • Eve Weather
  • Eve Door & Window Sensor
  • Eve Energy

Observera att det endast är de senaste versionerna av dessa produkter som fått uppdatering till Thread. Troligtvis är de äldre generationerna utrustade med ett annat chip som inte går att uppdatera.

Fördelen med Thread

Många prata om Thread och vi har sedan tidigare publicerat en artikel kring detta som du kan ta del av här. Kort förklarat så handlar det om ett framtida protokoll som börjat rullas ut redan. Produkter som stöder Thread skapar ett stabilt nätverk som letar upp alternativa vägar för signalerna om en enhet på vägen slutar svara. Du behöver heller ingen brygga eller extern hubb för att ansluta till ditt nätverk men en så kallad “Border Router” krävs som då agerar som knutpunkt för dina enheter. Exempel på en “Border Router” är HomePod mini från Apple som ser till att responsen är blixtsnabb för dina Thread-enheter.

Eve Aqua Thread

En annan stor fördel är att batterilivslängden förbättras avsevärt då det är lågenergiteknik i Thread. Sist men inte minst så klarar Thread även av att kommunicera med det kommande universella protokollet CHIP (Connected Home over IP) som är tänkt att knyta samman alla smarta hem-produkter oavsett tillverkare.

Logotypen du framöver bör hålla koll på ser ut så här. Sitter denna på produkter du tänker köpa så vet du att de är hyfsat framtidssäkra.

Built on Thread logo

I dagsläget så är det många som lovat stöd för Thread men än så länge inte lika många som levererar. Utöver Eve Systems så har Nanoleaf stöd för sin serie Essentials och även Google finns med på ett hörn. Såväl Google Home Max som Nest Wifi är förberedda för Thread även om detta inte är aktiverat och den kommande uppdaterade versionen av Nest Hub ska även vara förberedd för Thread.

Så snart gräsmattesäsongen kör igång för min del ska jag se vad skillnaden är mot Eve Aqua generation 1 och generation 2 då jag har en av var. Vilken kommer att ha kontakt med mitt nätverk och vilken kommer att tappa då och då?

Källa: MacRumors