Eve släpper uppdatering till Matter för rullgardinsmotorn

Från sajten:
image

Användare av rullgardinsmotorer från Eve Motionblinds kan nu uppdatera dessa till Matter. Det gäller motorer som använder Thread för kommunikation.

Tyska företaget Eve har nu släppt en uppdatering till sina motorer för solskydd, Eve Motionblinds. Uppdateringen till deras Thread-baserade motorer ger nu stöd för Matter. Detta innebär att motorerna kommer att fungera, inte bara med Apple Home utan nu även Google Home, Amazon Alexa samt Samsung SmartThings.

Uppdateringen görs via Eve-appen och tar cirka 10 minuter att genomföra. Innan en uppdatering görs kan det vara på sin plats att dubbelkolla så att alla kriterier uppfylls. Det behövs alltså ett fungerande Thread-nätverk och att rullgardinerna är anslutna till detta. När en updatering väl är gjord så går det inte att reversera denna vilket innebär att en HomeKit-kod inte fungerar längre utan att en kod kommer att genereras som är unik för Matter.

Tänk också på att när uppdateringen är gjord så syns enheten som en ny sådan i ditt smarta hem. Detta innebär att den behöver läggas till på nytt i eventuella automatiseringar och scener.

Källa: HomeKit News