Eve Lightstrip följer med hela dagen

Från sajten:
image

Eve har under senaste tiden valt ett spår där de hoppat på mycket av Apples system.

Vi har tidigare kollat på deras övervakningskamera med stöd främst för Apples smarta hem HomeKit. När Apples lanserade Adaptiv Lighting så var Eve snabbt ute och berättade att stödet skulle rullas ut till deras produkter som redan fanns på marknaden. Men Eve var också snabba med att se till så att stödet fanns i produkterna som såldes.

Vi fick tag på en Eve Lightstrip som rakt ut ur paketet har stöd för Adaptive Lighting. Saken med LEDlister är det går inte att få för många av dem. Det går att placera listerna under, bakom och ovanpå alla möbler och få häftiga effekter. Att manuellt behöva ändra ljuset ut efter dagen har alltid varit ett litet, men störande, moment. Jag har tidigare manuellt fått lägga in automatiseringar för att få olika färger av ljus. Men med Apples Adaptiv Lighting så är det här gjort åt oss. Eve Lightstrip är först ut och det är värt det.

Vi placerade Eve Lightstrip i köket, ett rum vi spenderar mycket tid i. På morgonen äts det frukost där, under dagen jobbas det hemifrån det, på eftermiddagen görs det läxor och på kvällarna så är det både middag och kvällsmat. Som sagt så är det ett rum där det konstant är liv och rörelse. Tidigare har det funnits fyra lampor i taket som under dagen reglerats med en trådlös väggmonterad fjärrbrytare som även går in i HomeKit. Ljuset har oftast manuellt fått ändrats utefter dagen och vad som behövts för sysslorna.

Eve Lightstrip

Med Apples Adaptiv Lighting så dyker det upp i appen att funktionen nu är tillgänglig så fort vi har en produkt som hanterar det. Vi kan välja vilka ljuskällor som ska använda sig av funktionen. I HomeKit hittar vi funktionen under reglaget för ljuset. Där finns nu ett ljusval för Adaptiv Lighting. Förändringen är så mjuk och subtil mellan stegen att vid första dagarna undrade jag om funktionen verkligen var aktiverad. Men visst var den det. Ovanan satt mer i att inte behöva justera ljuset manuellt utan att låta det vara varmt på morgonen för att successivt bli ljusare och kallare mot mitten av dagen för att senare under eftermiddagen kvällen successivt falla åt hållet utan blått ljus och istället få en mer mysig belysning.

Eve Lightstrip är två meter lång och lyser i 1800 lumen. 1800 lumen får anses vara mycket ljusstark. Som jämförelse lyser största konkurrenten Philips Hues två meters Lightstrip enbart i 1600 lumens.

Plus

  • Enkel att installera
  • Fungerar rakt in i HomeKit

BETYG

  • Pro­duk­tk­val­ité: 4/5
  • Funk­tion 5/5
  • Design: 4/5
  • Val­u­ta för pen­gar­na: 4/5
  • Instal­la­tion 5/5

TOTALBETYG 4/5

Teknikveckan rekommenderar

Eve Lightstrip kostar och finns hos Eve Store för €79 och hos Webhallen 899kr

En förläning av Eve Lightstrip kostar €49 eller €119 för en Lightstrip + en förlängning

!

Jag tror att 1800 lumen hos Eve är samma sak som 1800 lumen hos Hue :wink:

Haha, ja det var ju tokigt. Hue har ju bara 1600 Lumens

1 gillning