Eve Home presenterar retrofit-lösning för rullgardiner

Från sajten:
image

Eve Home fortsätter att presentera nyheter för det smarta hemmet. Senaste nyheten är en retrofit-lösning för dumma icke-motoriserade rullgardiner.

Tyska företaget Eve Home presenterar en del nyheter vid CES 2023 i Las Vegas. En av dessa är en retfrofit-lösning för att göra icke-motoriserade rullgardiner smarta. Under namnet Eve MotionBlinds Upgrade Kit for Roller Blinds så ska vem som helst kunna göra sina gamla rullgardiner lite smartare. Paketet innehåller allt som behövs vilket innebär väggfästen, täckskivor och olika adapters beroende på rörets diameter på den befintliga rullgardinen. Protokollet som används är Thread vilket innebär att de är förberedda för Matter.

Eve MotionBlinds Upgrade Kit for Roller Blinds har även belönats med en CES 2023 Innovation Award Honoree. De börjar säljas den 28 mars 2023 via den egna hemsidan och priset landar på 199,95 amerikanska dollar.

Utöver retrofit-lösningen så visar de även upp sina smarta persienner och smarta plisségardiner. Eve MotionBlinds Options for Honeycomb & Venetian kunde tidigare ses på IFA 2022 i Berlin och nu är det dags för officiell lansering i samarbete med nederländska företaget Coulisse.

Dessutom meddelar Eve att en firmware-uppdatering är på gång till Eve Motionblinds som ger stöd för Matter. Denna väntas släppas i slutet av första kvartalet.

Källa: Pressmeddelande

Från sajten:
image

Vid elektronikmässan CES 2023 presenterade Eve ett motoriseringskit till rullgardiner med stöd för Thread. Nu har detta kit börjat säljas av företaget.

Tyska Eve ligger i framkant när det gäller att stödja nya standarder som exempelvis Thread och Matter och har en plan för hur de ska integreras i det moderna smarta hemmet. En sak är att göra äldre, analoga produkter smartare och därför presenterade Eve upp ett motoriseringskit för befintliga rullgardiner.

Med Eve MotionBlinds Upgrade Kit blir det möjligt att i nuläget styra dina rullgardiner med Apple Home och Siri och när en uppdatering till Matter sker så fungerar de även med Google Home, Amazon Alexa och Samsung SmartThings. Givetvis fungerar även företagets egna app, Eve Home för styrning.

Eve MotionBlinds

Precis som med deras vanliga rullgardiner Eve Motionblinds som säljs av bland annat Omnia Blinds går det att schemalägga när dessa ska öppnas och stängas, de kan läggas till i olika automatiseringar och de drivs via ett uppladdningsbart batteri vilket innebär en trådlös installation. I nuläget är det alltså Thread samt Bluetooth som används för kommunikation men Matter står på tur.

Motorn till Eve MotionBlinds Upgrade Kit förs in i röret på den befintliga rullgardinen men dubbelkolla så att diameter fungerar först. Det medföljer adapters för rördiametrar på 38-51 millimeter och minsta bredd på rullgardinen är 680 millimeter. Väggfästen medföljer också vilket innebär en snabb installation. OBS! Denna lösning fungerar inte med rullgardiner från Ikea då de använder smalare rör än vad motorn här är anpassad för.

 

Rekommenderat pris är 199,94 euro och motoriseringskitet kan köpas direkt från hemsidan hos Eve.

Källa: Eve