Eve Home planerar för mer Thread support

Från sajten:
image

Eve Home går verkligen “all in” när det gäller Thread. Nu planeras även uppdatering för Smoke och Room.

Häromdagen nåddes vi av nyheten att Eve planerar att uppdatera sin Aqua med stöd för Thread under april månad. Nu tyder ett svar som de gav på Twitter att de även planerar att rulla ut stöd för Thread åt sin brandvarnare Eve Smoke samt i deras inomhussensor, Eve Room.

Eve Smoke är en av två brandvarnare på den svenska marknaden med stöd för Apple HomeKit (utöver Netatmo) och Eve Room mäter din temperatur, luftfuktighet och luftkvalitet inomhus. Just luftkvaliteten blir viktigare att ta hänsyn till då vi tillbringar mer tid inomhus p g a pandemin. Det är viktigt att lufta genom din bostad med jämna mellanrum så du blir mer produktiv men också för att du ska bli piggare. Här visar en rumssensor som Eve Room när det är dags att öppna fönstret.

Satsningen som Eve Systems gör för sina produkter när det gäller Thread sticker verkligen ut jämfört med andra tillverkare som mest verkar prata om detta. Just nu är det primärt Eve och Nanoleaf som verkligen pratar om Thread i konsumentledet och då gärna tillsammans med HomePod mini (som dock ej lanserats officiellt i Sverige). Responstiden för en Nanoleaf ljuskälla med stöd för Thread som är kopplad till en HomePod mini är betydligt snabbare. Nu kanske det inte är responstider som blir den primära fördelen med Thread, snarare att det bygger ett stabilare nätverk med bättre räckvidd eftersom produkterna meshar med varandra. För handen på hjärtat, om din lampa tänds på 0,5 sekunder eller 1 sekund är inte en big deal.

Eve Room

Använder du idag någon sensor för att mäta luftkvaliteten inomhus? Har du automatiserat för automatisk vädring på något kreativt sätt? Diskutera i Bubblan!

Källa: HomeKit News