Eve Home lanserar vägguttag med energimätning

Från sajten:
image

Det börjar närma sig CES2024 och i takt med detta ökar också antalet nyheter kring det smarta hemmet. Eve har nu visat upp ett par nya produkter.

Tyska företaget Eve som ju sedan länge tillhandahållit produkter för Apple Home har som bekant hoppat på Matter-tåget och fortsätter att presentera nyheter med stöd för den nya standarden. Inför den stora elektronikmässan CES2024 i Las Vegas som äger rum i början av januari presenteras nu ett vägguttag med energimätning, en ny väggkontakt och en kollektion av smarta solskydd – allt med stöd för Matter.

Eve Energy Outlet har två uttag som båda kan mäta energiförbrukning individuellt av anslutna enheter. Med andra ord ungefär samma sak som deras smarta plug Eve Energy fast på ett snyggare och mer integrerat sätt. Den använder Thread för kommunikation och har stöd för Matter. Dock så ser det ut att bara lanseras en variant för amerikanska marknaden i nuläget. I samband med detta presenteras även en smart väggbrytare för belysning som även denna använder Thread och har stöd för Matter. Nya Eve Light Switch är också avsedd för den amerikanska marknaden i nuläget.

Sedan tidigare har Eve även motorer för solskydd och nu presenteras Eve Blinds Collection. Det rör sig om ett handplockat utbud av måttanpassade solskydd med deras Eve MotionBlinds motorer som kommunicerar via Thread och nu med stöd för Matter. Solskydden kommer med funktionen Eve Adaptive Shading som ser till att solskydden kan rullas upp eller ner beroende på solens position under dagen vilket ska kunna spara på energikostnaderna. Eve Blinds Collection blir tillgänglig i USA och Tyskland via Eve Store.

Rekommenderat pris för Eve Energy Outlet blir 49,95 amerikanska dollar och samma pris väntas för Eve Light Switch. Solskydden börjar säljas den 1 februari 2024.

Källa: HomeKit News