Eufy släpper stöd för HomeKit till nya kamerorna

Från sajten:Företaget Anker med sitt brand eufy presenterade för ett tag sedan ett par mycket intressanta och prisvärda säkerhetskameror med flertalet smarta funktioner. I natt släpptes en uppdatering som ger stöd för Apple HomeKit och HomeKit Secure Video.

Uppdateringen sker automatiskt om denna inställning är gjord eller manuellt då kamerans firmware uppdateras. Därefter blir det möjligt att välja om man vill ha in kamerorna i HomeKit via valet “HomeKit Portal” i appens inställningar för kameran. Aktuellt firmware ska vara 2.0.6.9.

eufy Indoor Camera 2k Pan & Tilt

Kamerorna, som finns i två varianter – en enklare och en med Pan & Tilt-funktion har båda 2K-upplösning och 8x zoom samt mörkerseende. Versionen med Pan & Tilt erbjuder 360° horisontell rotation och 100° vertikal justering så det är fullt möjligt att täcka upp större delar av ett rum med denna. Dessutom finns det möjlighet i denna modell till rörelsespårning, att kameran följer en person medan denna rör sig i rummet.

Du kan köpa eufy Indoor Camera för £39,99 hos Amazon UK.
Vill du hellre ha Pan & Tilt-versionen går denna lös på £49,99 hos Amazon UK.

OBS! Det visar sig just nu att en del kameror inte kommer vidare till aktivering i Apple HomeKit via eufy Security appen vilket rapporterats om på olika hemsidor och forum. Även undertecknad upplever samma problem så vi hoppas på en snabb fix av denna bugg.

Källa: HomeKit News

Denna produkten har diskuterats i ett flertal trådar så jag högg en i högen…

Denna strömförsörjs med Micro-USB till USB-A men kabeln som följer med är endast 2m.

Jag skulle behöva en på 3m men en snabb googling verkade inte avhjälpa problemet med att enkelt hitta var jag köper två bra sådana till mina två kameror. Någon som har tips?

Jag köpte 3m och 5m på Billigteknik.se här i Lund.

Här hade det onekligen varit schangtilt att de skickade med olika längd på kablar. Måste vara få som endast behöver 2m.

1 gillning