Ersätta Lightroom

Jag har kört Lightroom i massans år för bilder jag tar med systemkameran eller drönaren. Senare åren har det inte blivit så mycket fotande, men ibland kommer grejerna fram och då är det kul att hålla på :slightly_smiling_face: Mitt problem är att jag tycker priset börjar bli rätt högt i förhållande till hur lite jag använder Lightroom.

Jag började kika på alternativ, men kände mig snabbt lite lost. Darkroom har ju nämnts här och hyllats, men det verkar endast jobba mot iCloud och jag har alla mina foton utanför iCloud och vill fortsätta att ha det så.

Är det någon här som kör eller har testat något alternativ till Lightroom? Jag skulle uppskatta att höra era insikter :slightly_smiling_face:

Kravet är att det ska vara ett vettigt alternativ för att redigera bilder i ungefär samma kaliber som Lightroom och billigare.

Med vänlig hälsning,
Snålvargen :smirk:

Vet att många gillar Luminar AI:

ON1 Photo Raw finns ju också. En ”köpeslicens” kostar en dryg tusenlapp.

https://www.on1.com/products/photo-raw/

Sen beror det ju på hur ofta man vill uppgradera. Vill man uppgradera till varje ny version så blir det inte så mycket billigare än att fortsätta med LR.

LR + PS kostar 1440 kr per år. :man_shrugging:

Jag har Affinity Photo som backup, 649:- i engångskostnad.

https://affinity.serif.com/en-gb/photo/

Tack för tipsen, ska kolla mer ingående på dem. Känns som en djungel så fort man går utanför det givna valet :upside_down_face: