EPOS GTW 270 - lurarna till allt

Från sajten:
image

Har ni hört talas om ett true wireless hybridgamingheadset av earbudstyp? Det har vi på Teknikveckan och vi kollar vad det går för!

Förpackning och design

Lurarna levereras i ett snyggt mörkgrått metallfodral som ger en gedigen känsla. Med i förpackningen följer även en adapter som ansluts med USB-C. Adaptern gör att hörlurarna komprimerar ljudet via aptX. Detta i sin tur gör att du slipper fördröjningen som annars lätt uppstår med trådlösa lurar. Saknar din dator eller konsol USB-C? Inga problem, Epos skickar förutom laddningskabel med en sladd med USB-A i ena änden och en USB-C-hona i andra.

Det som slår oss vid en första anblick är att lurarna är väldigt lätta. GTW270 har istället för touchkontroll på lurarna valt att sätta in en mekanisk knapp. Det ger en tydligare respons vid tryck. Det underlättar även att man inte av misstag kommer åt vissa funktioner när man tar ut lurarna ur öronen.

Ljud

Ljudet har bra dynamik och låter bra oavsett om vi spelar, tittar på film eller lyssnar på musik. Tyvärr saknas ANC, men då de främst är designade för gaming så är det ingen funktion vi saknar hemma i gamingstolen. Kommer du dock främst använda dom till bärbar gaming eller media på språng och är ett fan av ANC kommer du bli besviken.

Eftersom headsetet främst är till för gaming är det viktigt hur micarna presterar och under samtliga test har de fungerat bra. Tar vi ut högerluren ur örat så stängs ljudet av men inget pausas. Bra när vi spelar men innebär lite extra tryck för att pausa tex film och musik. Detta funkar dock bara när vi tar ur höger lur, tar vi ut vänster så flyter allt på som vanligt.

Batteri och passform

Lurarna har en bra passform och iom den låga vikten är de bekväma att ha i timme efter timme. Vill vi så ska vi kunna ha lurarna i öronen i fem timmar innan det är dags att flytta dom till laddfodralet. Fodralet i sig ska kunna ladda hörlurarna tre gånger innan det själv behöver sig en dos ström. Till EPOS fördel fick vi ut mer än fem timmar från lurarna.

 

Slutsats

GTW 270 lever upp till namnet hybrid. De fungerar i alla sammanhang vi testat dom. Är du ett fan av ANC och främst ska använda dina lurar till att konsumera film och musik på språng finns det andra lurar som passar bättre. Ska du använda lurarna till gaming, film, musik, podd och samtal och vill ha ett par hörlurar till allt så rekommenderar vi dessa.

Betyg 4 / 5

Teknikveckan rekommenderar

Recensionex från EPOS.