EPOS GSP 601 är ett brutalt snyggt headset

Från sajten:
image

Danska Epos gör headset för gamers med lite mer pengar än andra alternativt har väldigt snälla föräldrar.

För ett pris på cirka 2 500 kronor tillhör detta headset den absoluta toppklassen budgetmässigt och slås i princip bara av det trådlösa storasyskonet GSP 670 som kostar hela 1 200 kronor mer. Och då GSP 601 faktiskt samma hörlur men med kabel.

Epos 602

Det är endast färgen som skiljer mellan GSP 601 och GSP 602.

GSP 601 är i sin tur bara en annan färgvariant av gamla GSP 600 och det andra headsetet som vi har inne för test GSP 602 är i sin tur bara ytterligare en färgvariant. I övrigt är de identiska.

Epos 601

Epos GSP 601 på en vit Playstation 4.

Men nu råkar ju dessa två kanske vara något av det snyggaste vi någonsin tagit på oss över huvudet. Särskilt GSP 601 med sina metallic-brons-färgade detaljer och sidopanelerna. Dessa paneler går visserligen att byta ut till vita varianter men varför i herrans namn skulle någon vilja göra det? Lustigt nog är det de vita varianterna som EPOS visar på sin egna webbsida. Tokigt.

Epos Webb

Epos Audios webbsida där man visar GSP 601 med de vita sidopanelerna som också följer med i kartongen.

Anslutningar

Epos 600-serien ansluts alltså med 3,5 mm-kabel och det följer med två varianter, en för att ansluta till mobiltelefoner, handkontroller och datorer med ljud ut och in i samma port samt en kabel där ljud in och ut är separerade, färgkodade efter hur du skall stoppa in dem bak på datorn.

Epos 601 / 602

Två varianter av 3,5 mm-kontakterna. Båda följer med.

Det är inga som helst problem att komma igång. Tänk bara på att mikrofonen tystas om du drar upp den så se till att ha den framför munnen när du provar den.

Det är för övrigt helt genialiskt att göra på det sättet i stället för att ha en tyst-knapp på sladden eller liknande. Bara att dra upp den snabbt som attan när föräldrarna kommer in i rummet och tjatar om läxan, att sova eller vad det nu kan vara när du är mitt i ett gib med kompisarna.

Epos 601

Volymkontrollen på Epos GPS 601

Ljudkontrollen har du på högersida i form av en ratt, den är helt steglös så du kan ställa in volymen precis som du vill ha det.

Ljudkvalitén

Ljudet i dem är så bra att det ger en helt ny spelkänsla när du traskar runt i din spelvärld, du hör detaljer så som dina egna och andras fotsteg, vinden som blåser, fienden som närmar sig, som du aldrig hört tidigare. Detta är naturligtvis inte unikt för just dessa hörlurar men vi inbillar oss att det är lite mysigare i den här prisklassen och känslan att vi fått valuta för föräldrarnas pengar är där.

Epos 602

Epos GSP 602 från vänster med microfonen i aktivt läge.

Mikrofonen i sin tur ger inte heller något att klaga på, tvärt om, det är så bra så vi mer än gärna stoppar in dem i mobiltelefonen och använder dem som mikrofon där också!

Det enda vi saknar är lite mer bas vilket de faktiskt skulle kunna leverera. För på GSP 670 kan vi om vi har dem anslutna till Windows ställa om dem så de bli i det närmaste perfekta även där men sådana möjligheter saknar vi dessvärre med GSP 600-serien.

Epos 602

Epos GSP 602 är mörkblå med beiga öronkuddar.

Passform

Att de sitter mycket skönt spelar naturligtvis också in, passformen är i det närmaste legendariskt och trots att de inte har några sådana där nymodigheter som kylning i puffarna så blir vi aldrig riktigt lika svettiga som vi annars lätt kan bli med over-ear-hörlurar.

Epos 601

Epos GSP 601

Sammanfattning

Epos GSP 601 och 602 är färguppdateringar av ett redan riktigt bra existerande headset, det är skönt att det finns tillverkare som vågar satsa utanför LED-hysterin och resultat är en mycket attraktiv produkt, som låter bra, är skön att ha på huvudet och är helt brutalt snygga.

Epos 601

Epos GSP 601 med plastreglage för volymen, tänk om det hade varit i metallfinish i stället?

Men vi vill ändå passa på att skicka med en önskan inför framtiden. Ta fram ett headset där exempelvis ljudreglaget är i metall, ni vet lite som extra lyxiga instrumentreglage för bilar och liknande. Det skulle bli kungen av premiumlurar.

BETYG

 • Pro­duk­tk­val­ité: 4/5
 • Funk­tion 5/5
 • Design: 5/5
 • Val­u­ta för pen­gar­na: 4/5
 • Instal­la­tion 5/5

TOTALBETYG 4,5/5

Teknikveckan rekommenderar

PLUS

 • Otroligt vackra.
 • Kristallklart ljud.
 • Mycket sköna.

MINUS

 • Något bättre bas hade önskats.
 • Metalldetaljer hade varit nice.
 • Stora för små huvud – trots inställningsbar bygel.

DETALJER

 • Färg­: Vit/brons (GSP 601), Blå/beige (GSP 602), Vit/röd (GSP 600)
 • Anslutning: 3,5 mm.
 • Pris: Ca 2500 kr (Köp bland andra hos Webhallen)

Recensionsexemplar från Epos Audio.

1 gillning