Enklare vardag för elbilsägare när CTEK erbjuder AMPECO-integration

Från sajten:
image

Företaget CTEK erbjuder nu en integration mot Ampeco. Samarbetet ska förenkla för elbilsägare när det gäller möjligheten att ladda sin fordon.

CTEK inleder ett samarbete med Ampeco som ska göra det enklare för användarna att ladda sina elbilar. Genom integrationen mellan CTEK och Ampeco ska det bli enklare för elbilsägare att ladda sina fordon utan att behöva ha olika appar och laddkort.

Ampeco tillhandahåller en oberoende plattform för hantering av elfordon. Den molnbaserade tjänsten hanterar funktioner för betalningar och fakturering, drift, energihantering och anpassning via ett publikt API. Via plattformen ska det bli enklare att hantera sin laddning av elbilen vilket ska ta bort en del av den frustration som finns över begränsningar i att kunna ladda sitt fordon oavsett operatör/leverantör av laddtjänsterna. Så här säger Cecilia Routledge, Global Director Energy & Facilities för CTEK:

– Vi ser att större tillgänglighet och enklare tillgång till publik laddning är avgörande för att fler ska vilja byta till elbil. Även tillgång till roaming är avgörande i beslutet. Genom att integrera CTEK:s laddare med AMPECO-plattformen stödjer vi utvecklingen av ett öppet och ett stabilare nätverk av laddinfrastruktur.

Amepcos laddningsplattform för elfordon stöder OCPP-protokollet (Open Charge Point Protocol) fullt ut. Detta protokoll finns i alla CTEK Chargestorm Connected EVSE-produkter (Electrical Vehicle Supply Equipment). Plattformen omfattar också direkt EV-roaming via OCPI och integration med roaminghubbar som gör det möjligt för användarna att ladda sina bilar på andra nät.

Besök hemsidan för mer information.

Källa: Pressmeddelande