Enklare smarta hem med Apple HomeKit

Från sajten:
image

Vid dagens keynote på WWDC2020 fick Apple HomeKit en hel del fokus med nyheter som förbättrar möjligheterna för det smarta hemmet. Förenkling i fokus samt samarbetet med andra tillverkare av produkter för det smarta hemmet nämndes också.

Sedan tidigare har såväl Amazon som Google informerat om det kommande samarbetet om en standard kring det smarta hemmet. Detta samarbete vid namn CHIP (Connected Home over IP) ska göra det enklare för konsumenten att använda olika typer av enheter utan att bli inlåst till endast en tillverkare eller bli fast med en uppsjö av olika gateways och hubbar vilket inte gläder någon. I samarbetet ingår ett flertal av innovativa företag som alla arbetar direkt eller indirekt med lösningar för smarta hem; IKEA, Somfy, Signify (Philips Hue), Legrand, Zigbee, Schneider Electric, Leedarson och SmartThings för att nämna några.

Föreslagna automationer

En av nyheterna är att när du lagt till en ny produkt i Apple HomeKit får du förslag på olika automationer som kan passa för denna produkt. Här kan du enkelt välja om du vill att de ska ingå i en automation eller inte och detta kan säkert underlätta för många som köpt något men inte riktigt vet i vilken ände de ska börja med sitt smarta hem. Vi har väl alla stått där någon gång med en nyinköpt pryl för att begäret fanns men sedan visste vi inte riktigt vad vi skulle ha den till? Nu är det slut på det i och med föreslagna automationer i iOS14.

Förbättrad översiktsvy i Hem-appen

Även Hem-appen får sig en uppdatering i iOS14 som ska ge bättre och tydligare översikt kring status på dina uppkopplade prylar. Att det är beroendeframkallande med smarta hem känner vi till sedan länge och när antalet uppkopplade enheter börjar bli lite väl många så är det bra med förbättringar som hjälper dig med en mer överskådlig vy vilket Apple tagit i beaktning nu.

Artikeln uppdateras löpande.

1 gillning